Norway

Tone Damli tar et ramsalt oppgjør med VG: - Det er nok, nå!

Kjendisen uttrykker seg i sterke ordelag mot avisen.

Saken oppdateres.

Artist Tone Damli Aaberge går tirsdag kveld hardt ut mot VG, i kjølvannet av Christer Falck og Malin Kulseth sin sterke kritikk rettet mot VG og spesielt Rampelys-journalist Thomas Talseth.

Les også: Storm mot VG-journalist - harde anklager fra Christer Falck

I ett offentlig innlegg på Facebook skriver hun blant annet:

«VG har blitt tatt med buksene nede flere ganger de siste årene, og hver gang er de like overrasket over oppførselen til sine journalister. Men det blir ikke røyk uten ild, og den ilden er Talseth, og den ilden trenger oppfølging og folkeskikk. Malin, Christer og jeg er toppen av isfjellet», er bare noe av det kjendisen skriver tirsdag kveld.

Hele innlegget til musikk-kjendisen kan du lese her:

Hun hevder videre at avisen har «blitt tatt med buksene nede i flere år», og at de hver gang blir overrasket over oppførselen til sine journalister. Hun nevner hun også Talseth spesifikt, som hun beskriver som «nådeløs, iskald og uproff». Hun fastslår også at nå er det nok, og at ledelsen må ta ansvar for å irettesette sine journalister som går over streken.

Nettavisen har tatt kontakt VGTV-redaktør Rolf Sønstelie, og VG-journalist Thomas Talseth har ikke besvart våre henvendelser de siste dagene etter kritikken fra Falck og Kulseth. Nettavisen har også tatt kontakt med Tone Damlis manager David Eriksen, men har foreløpig ikke fått noe svar.

Beklaget etter Kulseth-kritikk

Mandag kveld var det Malin Kulseth, Lars Vaulars ekskone, som tok et oppgjør med VG og VG-journalist Thomas Talseth. Da skrev hun blant annet følgende på Facebook:

«Et godt karakterdrap kan være forløsende å lese.

I utgangspunktet tenkte jeg at det var deilig at Christer Falck kjørte ut sitt innlegg om Thomas Talseth så vi andre som har minst like dårlige erfaringer med ham som journalist slipper. Men da jeg leste i Nettavisen at VG stiller seg helt uforstående til at andre har lignende opplevelser med Talseth ble jeg provosert nok til at jeg nå publiserer mailen jeg sendte til Atle Jørstad i fjor om hvordan Talseth har mast om bruddet mellom Lars og meg til tross for at han allerede hadde fått svar fra hans management, og hvordan han sprutet ut en sak om at jeg søkte jobb i P3 på forsiden av VG.no uten å ta kontakt med meg på forhånd»

Les også: Musikkprofil slaktet VG - nå legger avisen seg flat

VG besvarte denne kritikken tirsdag ettermiddag, og beklaget overfor Kulseth at hun har hatt dårlige erfaringer med Talseth.

- Det er ikke feil å rette en høflig henvendelse om et mulig samlivsbrudd mellom kjente mennesker. Men i dette tilfellet tok vi ikke nok hensyn, særlig med tanke på situasjonen Kulseth stod i, og det er vi lei oss for. Det har vi beklaget overfor Kulseth i dag, skrev VGTV-redaktøren til Nettavisen i en e-post, som også for øyeblikket har det operative redaktøransvaret i VG.

- Dyktig journalist

Han ville ikke kritisere sin egen journalist, men skrev følgende i sitt tilsvar til Kulseths utblåsning om at Talseth «maste» for mye om bruddet mellom henne og Lars Vaular.

- Denne saken startet som et tips til VGs redaksjon. Thomas Talseth var på kveldsvakt da tipset kom, og fikk i oppgave å ettergå tipset i første omgang. VG henvendte seg flere ganger til Malin Kulseth om samlivsbruddet med artisten Lars Vaular. Her skulle vi vist mer hensyn. Vi forstår at hun opplevde dette som en tilleggsbelastning. Slik skal det ikke være. Dette har vi formidlet til henne personlig i dag, forteller VGTV-redaktøren.

Han la også til følgende:

- Thomas Talseth er en faglig dyktig journalist. En del av hans og Rampelys-avdelingens jobb er å drive kritisk journalistikk på underholdningsbransjen, et ansvar han og avdelingen forvalter med stor integritet. Det er en viktig del av jobben å skrive om livet til kjente mennesker, dette kan også dreie seg om å skrive om samlivsbrudd.

Ikke første gangen

I 2019 var VG også i hardt vær etter at daværende journalist Lars Joakim Skarvøy ble fratatt sine oppgaver som politisk journalist, etter den såkalte «dansevideoen med Giske». Den seks sekunder lange dansevideo-en fra Bar Vulkan 21. februar førte til en grundig ransakelse - og omfattende fellelse i PFU - av VG.

Les også: VG-journalist har sagt opp

Da hadde Sofie (27) som man ser i dansevideoen med Giske anklaget Skarvøy for at han hadde funnet på sitater, og tatt svarene hennes ut av kontekst. Det endte med en real oppvask i avisen, og til slutt ble VG felt i PFU og Skarvøy ble permittert. Etter permitteringen valgte Skarvøy å si opp.

- De samtalene jeg har hatt med Skarvøy om dette, vil jeg ikke referere til. Han har valgt å si opp og har fått jobb i Schibsted. Jeg ønsker ham lykke til, sa Steiro til Nettavisen i september 2019 etter at nyheten ble kjent.

Football news:

Conte on 4:3 with Fiorentina: impressed with Inter's attack. We didn't have enough balance, we paid for it
Zidane about 3:2 with Betis: real can get better and will. A difficult game, but we believed in winning until the end
Dest said goodbye to the Ajax players and will fly to Barcelona today (Gerard Romero)
Vidal made his debut for Inter in the match against Fiorentina
Barcelona will only consider Zinchenko if Firpo leaves
The referee after VAR for a foul on Jovic removed defender Betis Emerson
Lampard replaced Kepu, but got 0-3 from West Brom in the first half. Then Chelsea got together and gave a comeback of the weekend: only the pupils scored