Norway

TV 2 øker prisen: Nå må du betale mer for å se Premier League

TV 2 øker prisen på TV 2 Sport Premium, kanalpakken som blant annet gir tilgang til Premier League. Prisøkningen vil også omfatte TV 2 Sumo, bekrefter kanalen.

Publisert: Publisert:

For mindre enn 20 minutter siden

.css-1qhdkip{position:absolute;z-index:1;width:100%;height:100%;top:0;left:0;object-fit:cover;object-fit:contain;}

Nå blir det dyrere å se Sadio Mané og de andre Premier League-spillerne i aksjon. Foto: Matt Dunham / AP

Mandag sendte Canal Digital ut en e-post til kundene sine, hvor de opplyser om at TV 2 Sport Premium-abonnementet deres blir kraftig oppjustert i pris fra 1. november. TV 2 Sport Premium-kanalene må nordmenn ha dersom de ønsker å se fotball fra engelske Premier League.

«TV 2 har økt sin veiledende pris til oss. TV 2 begrunner prisøkningen med økte rettighetskostnader. Vi ser oss derfor nødt til å øke prisen på TV 2 Sport Premium tilsvarende, fra kr 499 til kr 699/mnd», skriver Canal Digital i e-posten som kundene mottok mandag kveld.

TV 2s pressesjef Jan-Petter Dahl bekrefter overfor Aftenposten at prisen på TV 2 Sumo også vil bli satt opp.

– TV 2 Sumo kommer på bakgrunn av økte rettighetskostnader også til å måtte øke prisene på Premier League-pakken, men hvor mye har vi ennå ikke tatt endelig stilling til. Kundene vil selvsagt få beskjed først, og god tid i forkant av en prisøkning, skriver han i en e-post.

Les også

Marerittstart for Solskjær og United – tapte på hjemmebane etter straffekaos

Økte sist i oktober 2019

Forrige gang Premier League ble dyrere for nordmenn, var i oktober 2019, året etter at TV 2 hadde sikret seg Premier League-rettighetene fra 2019/20-sesongen til og med 2021/22-sesongen. Da oppjusterte kanalen sin veiledende pris til distributørene med 50 kroner.

På spørsmål om hvordan TV 2 forsvarer en prisøkning midt i en rettighetsperiode, svarer pressesjefen at TV 2 forsøker å minimere prisøkninger, og at kanalen derfor valgte ikke å ta ut hele økningen i fjor.

– Vi har stor forståelse for at dette er mye penger. Økningen skyldes ganske enkelt at rettighetene for å vise fotballen koster mye mer. Og når rettighetene blir dyrere for et slikt produkt, må vi sette opp prisen, skriver han.

PS! Aftenposten har mandag kveld vært i kontakt med RiksTV og Telia (tidligere Get). De har foreløpig ikke svart på om TV 2 har økt sin veiledende pris til dem, og om det eventuelt får konsekvenser for deres kunder.

Football news:

Arsenal will exclude Ozil and Sokratis from the Premier League bid
Bartomeu will miss the match against Ferencvaros due to a relative's covid. Barca President wants to get to the game with Real Madrid
Liverpool and Manchester United are among the clubs in talks to create a European Premier League
Thibaut Courtois: real want to win the Champions League and La Liga
Tiago and Matip didn't train with Liverpool today. They will probably not play Ajax
Griezmann will not return to Atletico from Barcelona
Miranchuk was included in Atalanta's bid for the Champions League match with Midtjylland