Norway
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Vil dra inn millioner på nytt Autopass-gebyr: – Ser ikke noe annet alternativ

Fra og med 1. november vil Autopass-avtalen endres fra depositum til brikkeabonnement for Fremtind Services kunder.

Foto: Harald Wisløff / Harald Wisløff
Publisert: Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

Abonnementetsformen betyr klingende mynt i kassen for selskapet. Autopass vil koste kundene 5 kroner pr. måned hos Fremtind Service.

Det kom frem i en e-post sendt fra selskapet til sine kunder før helgen.

Selskapet hevder at abonnementsprisen dekker kostnadene de har i forbindelse med kjøp, utsendelse og erstatning av bombrikker.

På spørsmål fra E24 om selskapet kan forklare hvorfor de nå gjør dette grepet, sier kommersiell direktør Svein Skovly at det hele er ganske enkelt.

– Bombrikken inneholder avansert elektronikk og prisen på brikkene har økt mer enn dobbelt så mye som konsumprisindeksen siste to år, sier Skovly til E24.

– Brikkeabonnementet skal dekke kostnader knyttet til kjøp, distribusjon og erstatning av bombrikker. Bare de siste 12 månedene har vi kjøpt mer enn 120.000 bombrikker. Behovet øker det neste året, utdyper han videre.

Les også

Slik fikk Joakim (32) mer i lån

Sa først nei

Det nye bompengegebyret ble først stemplet ulovlig av samferdselsmyndighetene, men i april ble systemet godkjent av Vegdirektoratet.

Gebyret kan koste bilistene opp mot 200 millioner kroner i året, estimerte NTB tidligere i år.

Gebyret vil gå til administrasjon av bombrikke-selskapene, og ikke til nedbetaling av bompengegjelden.

Fremtind avviste først at de ville innføre gebyret, men har nå snudd i saken.

– I februar sa vi at vi ikke hadde planer om månedlig betaling. Gjennom våren kom vi frem til at et lite månedlig gebyr er bedre for bilistene enn et større gebyr ved ny brikke eller erstatningsbrikke. De største utstederne har valgt ulike modeller, sier Skovly.

Forstår eventuell frustrasjon

Han understreker at han har stor forståelse for at norske bilister gjerne skulle unngått dette gebyret.

– Vi ser likevel ikke noe annet alternativ, gitt de store kostnadene vi har med brikker. Det er viktig å være oppmerksom på at vi også utstyrer alle kjøretøy som ikke betaler bompenger med brikker, og de gir oss null i inntekt. Eksempler på disse er buss i rute, ambassadebiler, utrykningskjøretøy, elvarebiler og el-lastebiler.

Ved utgangen av 2020 var det 2,8 millioner Autopass-kunder.

Vurderer å ta ekstra betalt

Fremtind Service melder også at de nå vurderer å ta ekstra betalt for bompasseringer uten brikke. Grunnen er at dette – ifølge selskapet – fører til manuell behandling som videre gir merkostnader.

– Dette er et generelt bransjeproblem, skriver selskapet.