Norway
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Vil tvangsrive leilighetene neste år

Thor Haakon Bakke og Mikkel Grüner er ikke fornøyde med byrådets budsjettforslag. Foto: Tuva Åserud (arkiv)

Siden valget har byrådsleder Rune Bakervik (Ap) forsøkt å samle støtte fra partiene på venstresiden og i sentrum for sitt kandidatur som byrådsleder. Begge sider er imidlertid kritiske til Ap-budsjettet han legger frem onsdag morgen.

KrFs Joel Ystebø påpeker at vi lever i en økonomisk dyrtid med behov for kraftfulle tiltak. Han forstår ikke hvorfor det kuttes i Frelsesarmeens mattilbud samtidig som verken Blå Kors eller Matsentralen får økt tilskudd.

– Det overrasker meg at et sosialdemokratisk byråd kutter i Frelsesarmeens mattilbud, samtidig som matkøene i byen vokser.

SVs Mikkel Grüner mener det er flere eksempler her på «god SV-politikk», som prisjustering av sosialsatser og bygging av flere kommunalboliger. Det betyr ikke at han er fornøyd med Ap-budsjettet.

– Her ligger det ikke et eneste nytt tiltak innenfor klima og miljø. Dette er fortsettelsen av fire tapte år i klimakampen.

Også MDG er kritisk og kaller forslaget for «et uansvarlig klimabudsjett».

– Ap-byrådet kutter i det meste av klimatiltak, som støtte til varmepumper og andre tiltak som får ned utslippene av klimagasser, og hjelper på bergensernes privatøkonomi, skriver Thor Haakon Bakke (MDG).