Norway

Ving og Apollo avlyser alle reiser fram til 20. august

Charterselskapene avlyser alle reiser fram til 20. august, kommer det fram i en melding.

Som Nettavisen skrev i går, har det vært hyppig kontakt mellom charterselskapene for å komme fram til en felles tolkning av UDs nye reiseråd. Tirsdag ettermiddag kom meldingen om at alle reiser kanselleres fram til 20. august.

Ving og Apollo melder at de på grunn av usikkerheten rundt nye reiseråd til Norden og Europa har bestemt at de vil kansellere alle reiser, selv om det kan bli åpnet for reiser ut av Norge før 20. august.

«På den måten vil våre kunder ha en mulighet til å planlegge andre feriereiser i sommer, samtidig som vi i Ving kan legge planer for nye, fantastiske reiser til høsten og vinteren», skriver Ving på sine nettsider.

Beslutningen berører 32.000 reisende, opplyser Ving til DN. TUI vil ikke oppgi hvor mange reisende som er berørt av beslutningen.

- Får pengene tilbake

Kundene trenger ikke å gjøre noe spesielt for å tilbakebetalt, meldte Ving til Nettavisen mandag.

- De trenger ikke gjøre noe. Alle kunder som er berørte av reiseråd får en mail fra oss med tre valg - ombooke reisen til et senere tidspunkt, få et gavekort eller avbooke reisen og få pengene tilbake, skrev kommunikasjonssjef Siri Røhr-Staff i en epost mandag.

Nettavisen kunne mandag fortelle om stor konkursfare i reiselivsbransjen. Det er også uavklart hvordan tilbakebetaling til kunder skal finansieres dersom en reiseaktør går konkurs.

Virke Reiseliv antyder at bransjen i verste fall må regne med fem milliarder kroner i tapt omsetning på grunn av avlyste feriebookinger fra mai til oktober.

Leder Astrid Bergmål i Virke reiseliv synes UDs nye reiseråd har skapt enda mindre forutsigbarhet for norske reiseselskaper:

– Dette er en direkte konsekvens av den uforutsigbarheten selskapene nå står overfor som følge av regjeringens nye reiseråd. Reiserådene gir så stor uforutsigbarhet at mange nå ser at det blir umulig for dem å gjøre noe annet enn å innstille alt. Dette synes vi er utrolig synd, for internasjonalt reiseliv trenger å komme i gang, sier Bergmål til E24 tirsdag.

Football news:

Kike Setien: Griezmann played a great match, understood Messi well, scored a great goal. We changed something
Barca President on the Real Madrid match: VAR always favours one team. I have an unpleasant feeling
Faty scored the 9,000 th goal in the history of Barcelona
Griezmann scored in La Liga for the first time since February with a pass from Messi
Suarez came out on the 3rd place in the list of the best Barca Goalscorers in history
Guardiola lost 3 away games in a row in the League for the first time in his career
About Lautaro Marotta: He has not shown the slightest desire to leave