Norway

WHO: Ingen normalitet etter pandemien i overskuelig framtid

Altfor mange land går i feil retning, og det blir ikke normale forhold i verden i overskuelig framtid, heter det i en dyster koronaadvarsel fra WHO.

Det var sjefen for Verdens helseorganisasjon (WHO) selv, Tedros Adhanom Ghebreyesus, som kom med denne beskrivelsen mandag.

– Jeg skal være ærlig og si det som det er: Det blir ingen tilbakevending til den gamle normaliteten i overskuelig framtid.

WHO-sjefen sa at mange land, særlig i Europa og Asia, har fått smitten under kontroll, men at smitteutviklingen i mange andre nasjoner går i feil retning.

Les også: Ny korona-studie: Immunitet mot covid-19 kan gå tapt i løpet av måneder

Han gikk hardt ut mot politiske ledere som sender uklare og blandede signaler om alvoret i situasjonen, men nevnte ingen ved navn.

Tedros oppfordret alle berørte land om å innføre omfattende tiltak for å begrense det økende antallet smittetilfeller og viste til at halvparten av alle nye tilfeller blir oppdaget på det amerikanske kontinentet.

(©NTB)

Football news:

Inter have not yet decided on Conte's future. Everything will be decided after the Europa League
Haji resigned as Viitorul's coach
Karim Benzema: Ronaldo's Game made me love football
Sanchez will break his contract with Manchester United and leave for Inter for free. It will receive 7 million euros a year
Lautaro Martinez: we will Continue to do everything possible for Inter
Albert Ferrer: Barca need to become independent of Messi. Others should play more
Conte on rumors about Juve: I will sue whoever wrote this, as well as the editor-in-chief of this newspaper