Romania
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

1 octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Ministrul Muncii: Noua lege a pensiilor să aducă respect și echitate

„E o zi importantă pentru mine ca ministru care, prin mandatul meu, mi-am asumat să cresc calitatea vieții celor 5 milioane de vârstnici, din care 4.765.133 sunt pensionari în sistemul public. Am menționat numărul exact pentru că fiecare contează. Iar noua lege a pensiilor vreau să le răsplătească anii de muncă în condiții grele. Vreau o lege care să aducă respect și echitate”, a scris duminică ministrul pe Facebook.

În mesaj, Simona Bucura-Oprescu le urează vârstnicilor viață lungă, cu sănătate, bucurii și cu oamenii dragi alături.

„Apăsarea sufletească a vârstnicilor români nu este doar nivelul veniturilor, ci și dorul. Dorul de copiii și nepoții plecați din țară printre străini, dorul de oamenii pe care îi iubesc. Trebuie să le acordăm respect în fiecare zi, atât ca reprezentanți ai statului român, prin politici publice, dar și noi ca oameni: să petrecem timp cu ei, să le cerem sfatul, să le oferim o îmbrățișare! N-au avut o viață ușoară. Și n-o au nici acum, să recunoaștem cu toții, dacă vrem să schimbăm ceva! Cum ar fi ca ridurile de pe chipurile vârstnicilor să fie mai degrabă de la momentele în care au zâmbit?”, adaugă ministrul Muncii.

(sursa: Mediafax)