Romania

20 de firme au primit reducerea de impozit aferentă stării de urgență

Proiectul adoptat de deliberativul local prevede că reducerea de impozit să fie de 20% din valoarea datorată pe anul în curs. Măsura se aplică „pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice folosite pentru activitatea economică proprie a acestora sau date în folosință printr-un contract de închiriere, comodat sau prin alt tip de contract pentru desfășurarea unor activități economice(…) dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgenșp, ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului SARS – CoV -2, proprietarii sau utilizatorii clădirilor au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total activitatea economică sau dețin certificatul pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prin care se certifică întreruperea activității”, prevede proiectul.

Invocând legea protecției datelor, Primăria a refuzat să ofere lista beneficiarilor, a oferit doar o listă cu domeniile de activitate și cuantumul sumelor aprobate. Cea mai mare scutire s-a aplicat, până acum, către o unitate HORECA închisă total pe perioada stării de urgență – peste 145.000 lei, urmată de o firmă de servicii care a primit o scutire de 115 mii lei. Scutiri mai mici au primit și alte unități cu profil HORECA, servicii, comercial sau medical.
Alte firme care se încadrează în aceste condiții pot cerer facilitatea până în 15 septembrie, în Piramidă sau online.

Citiți principiile noastre de moderare aici!

Închise total sau parțial în această primăvară, din cauza declarării pandemiei

La peste 428 mii lei se ridică, până acum, scutirea de impozit solicitată de firmele orădene forțate să își suspende activitatea pe durata stării de urgență. 20 de firme au cerut, până acum, această facilitate aprobată de Consiliul local, la propunerea executivului Primăriei.

La peste 428 mii lei se ridică, până acum, scutirea de impozit solicitată de firmele orădene forțate să își suspende activitatea pe durata stării de urgență. 20 de firme au cerut, până acum, această facilitate aprobată de Consiliul local, la propunerea executivului Primăriei.

Football news:

Monaco acquired defender Disasi from Reims for 13 million euros
Juve showed the guest uniform for the 2020/21 season
Chernyshenko about Euro 2020 in St. Petersburg: Despite the postponement, the organizers will keep the fanzones and trophy tour of the European Cup
Jesus used to eat too much fast food and want to shoot himself because of bad matches. Then I hired a personal trainer
David Silva's Father: The son loves Serie A and says he can play there until he is 40
Alexis Sanchez: I really wanted to stay at Inter. I found a family here
Emil Heskey: Salah should have moved to another club if Liverpool had not taken the Premier League