Romania

35 de şcoli din judeţ, în scenariul roşu

Cinci unităţi şcolare din judeţ au solicitat suspendarea cursurilor „faţă în faţă” la nivelul mai multor clase după ce trei elevi şi două cadre didactice au fost confirmate „pozitiv” la testarea Covid-19. 

Printre clasele care vor trece în scenariul roşu pentru următoarele 14 zile se numără şi clase din învăţământul preşcolar şi primar, chiar dacă, conform calendarului şcolar, acestea se află în vacanţă în perioada 26 octombrie - 1 noiembrie. Astfel, la Colegiul Naţional a fost raportată îmbolnăvirea la un elev din clasa a VII-a D, unitatea şcolară solicitând trecerea la învăţarea online a întregii clase.

Tot în municipiul Iaşi au mai fost raportate două îmbolnăviri în rândul elevilor, un caz fiind înregistrat la Colegiul Agricol „V. Adamachi", la clasa a XII-a E, şi unul la Şcoala Gimnazială „B.P. Haşdeu" Iaşi, unde a fost solicitată suspendarea cursurilor la clasa primară, nivel I, II, III şi IV. Pe lângă îmbolnăvirile în rândul elevilor, tot ieri au fost raportate şi două cazuri de îmbolnăvire în rândul profesorilor: un cadru didactic de la Şcoala Profesională „Ştefan cel Mare” Cotnari şi unul de la Şcoala Gimnazială „Axinte Uricariul” Scânteia. Ieri, la nivelul judeţului, erau 35 de şcoli în scenariul roşu şi 130 de clase individuale în acelaşi scenariu.

Football news:

Berg reached the Champions League group at 34 - probably the last one in his life. And I chewed out that very victory for Krasnodar
Ronaldo scored the 750th goal of his career. 450 of them are for real
Chiesa scored for the first time for Juventus-Dynamo Kyiv
Griezmann scored for the first time in 3 consecutive games for Barca. He has 5 goals in his last 7 matches for the club
Braithwaite has scored 5 (4+1) points in Barca's last 3 games. He had not scored in 13 games before
Pavel Nedved: Juventus doesn't depend on Ronaldo. Any team will miss such a player
Holand and Jan will not play Lazio due to muscle injuries