logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Romania

A doua prelevare de organe la Oradea. Rudele, găsite cu Poliția

Cinci oameni au șansă la viață datorită unei bihorence care a acceptat donarea pentru ruda ei, aflată în moarte cerebrală.

Scris de Otilia Șandor - Cinci oameni au șansă la viață datorită unei bihorence care a acceptat donarea pentru ruda ei, aflată în moarte cerebrală.

A doua prelevare de organe şi ţesuturi din acest an, în județul Bihor, s-a realizat sâmbătă dimineața, la Spitalul Judeţean Oradea.

O orădeancă de 61 ani, a suferit un anevrism la o arteră cerebrală, a fost asistată medical până la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca, unde a fost operată, dar consecințele anevrismului au evoluat miercurea trecută spre moarte cerebrală.

Soțul femeii a decedat astfel că s-a apelat la Poliția Bihor pentru a fi găsite în timp util măcar o rudă, în vederea acordului pentru prelevarea/transplantul de organe salvator pentru alți oameni înscriși pe lungi liste de așteptare.

Au găsit o rudă în Germania

O nepoată din Germania a fost găsită cu ajutorul Poliției Bihor.

„Nu am cuvinte să mulţumesc familiei care a fost de acord să salveze vieţi şi Poliţiei Municipiului Oradea care m-a ajutat 48 de ore în identificarea rudelor donatoarei. Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească între îngeri”, a declarat Dr. Carmen Pantiş – coordonator județean pe probleme de transplant.

La intervenția chirurgicală specială, în cadrul căreia s-au prelevat ficatul, rinichii și corneea au participat, de la Spitalul Județean dr. Ştefania Sije, dr. Yvonne Pop, dr. Alex Dringo și asistenta Aurelia Cheregi.

„Resorturile speranţei au fost preluate de echipele de prelevare ficat ale Institutului Clinic Fundeni (dr. Genady Vatchki, dr. Alexandru Machidon, as. Marian Păun) şi rinichi – de echipe ale Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj (dr. Dan Pop, dr. Andrei Tomuta).

Împreună cu colegii din Oradea, aceşti tineri profesionişti pasionaţi şi dedicaţi şi-au pus ştiinţa şi priceperea într-o verigă din lanţul vieţii, care face ca drumul de la primitor la receptor să fie realizat cu succes”, au transmis reprezentanții Agenției Naționale de Transplant, care au informat că ficatul a fost transplantat unui bolnav, la spitalul de la Fundeni din Capitală, rinichii la pacienți internați la clinica de la Cluj – Napoca, iar corneea – la bolnavi internați la Spitalul Militar Bucureşti.

Citiți principiile noastre de moderare aici!

Themes
ICO