Romania

A fost sau nu discriminare la Casa Pătrată? ”S-a supărat că a fost mutată de acolo”

Șeful de la Drumuri Judeţene câştigă un proces, şeful de la CJ mai aşteaptă

Ovidiu Ciucan, directorul Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor a câştigat fără probleme în prima instanţă procesul în care a contestat o amendă de la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării. Sancţiunea de 1.000 de lei a fost administrată anul trecut în urma plângerii unei colege de serviciu, Antoneta Manolache, fosta şefă a Serviciului Derulare Contracte din cadrul DJADP. Motivul amenzii ni l-a desluşit la acea vreme Maricel Popa, fostul preşedinte al CJ, şi el amendat cu 1.000 de lei de către CNCD: „Ea nu mai era director, dar continua să ocupe biroul de director. S-a supărat că a fost mutată de acolo. Dar nu eu am mutat-o de acolo, ci directorul DJADP”.

La rândul ei, Antoneta Manolache ne-a explicat că a tergiversat mutarea pentru că trebuiau mutate concomitent mai multe documente aflate în biroul respectiv. Însă noua încăpere care i-a fost atribuită era afectată de igrasie şi, mai mult decât atât, după ce a fost nevoită să meargă totuşi acolo, o ţeavă care s-a spart a distrus mai multe dintre documentele pe care le-a adus acolo. Camera respectivă a fost renovată între timp, dar Antoneta Manolache ne-a declarat că îşi desfăşoară munca de birou în sala de şedinţe, pe teren sau acasă.

Un al doilea motiv pentru care ea s-a adresat Consiliului Naţional al Discriminării pare să fie reorganizarea DJADP, decisă la începutul anului trecut în plenul CJ, reorganizare prin care singurul post desfiinţat era cel pe care îl ocupa. Atât Ovidiu Ciucan, directorul DJDP, cât şi Maricel Popa, şeful de atunci al CJ, au chemat în instanţă şi CNCD, şi pe Antoneta Manolache. Dar, în vreme ce şeful Direcţiei drumurilor judeţene a obţinut anularea amenzii, Curtea de Apel Iaşi şi-a declinat competenţa în celălalt proces în faţa Curţii de Apel Bucureşti, care va judeca speţa în februarie. De remarcat că, în acest dosar, atât pe rolul CA Iaşi, cât şi pe cel al Curţii de Apel Bucureşti, ca reclamant, apare, sec, „preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi”. 

Football news:

Agent: Cheryshev is not going to leave Valencia. The coach trusts him
Bayern gave the midfielder Dayak Union on loan with a buyout option
Lampard on Mount: I moved to Chelsea at his age and it took me a year to find myself. And he already has so many games
Mbappe does not score for PSG 4 matches in a row. This is his worst streak since April-May 2018
Mourinho on Rashford's words: Go to Opta and draw your own conclusions. Liverpool - Manchester United-and so quite a loud match
Ronaldo: Real Madrid made a mistake by letting Hakimi go. Sometimes I say to myself: Imagine yourself and him - we would move at a good speed
Barcelona would not consider Messi's participation in the game with Athletic if it were not for the trophy match