Astfel, oamenii legii au discutat cu cetăţenii, dar şi cu elevi despre siguranţa proprietăţii celor care locuiesc la bloc, oferindu-le totodată şi sfaturi cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţă.

De asemenea, scopul acestor activităţi a fost de informare a tuturor participanţilor la traficul rutier cu privire la prevenirea accidentelor de circulaţie, cât şi la conştientizarea riscurilor şi consecinţelor la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere.

În cadrul activităţilor, poliţişii au aplicat 28 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 20 de persoane au fost sancţionate pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, restul sancţiunilor fiind aplicate pentru alte abateri de la prevederile legale. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de peste 3.500 de lei. Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în vederea prevenirii accidentelor de circulaţie pe principalele artere ale judeţului Ialomiţa, dar şi de  informare a populaţiei cu privire la modalităţi de prevenire a furturilor din locuinţă.