Romania

Alertă alimentară! Carne de pasăre infestată cu Salmonella, retrasă de pe piață

Specialiștii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Iași au analizat 6 probe de carne tocată de pasăre, carne de pasăre spate cu os adusă din Polonia. Rezultatele la probele prelevate au arătat că acestea au Salmonella.

„Au fost descoperite 15 tulpini de Salmonella nepatogenă, provenite de la 6 probe de carne de pasăre, și alte două tulpini contaminate, respectiv Salmonella enteriditis. S-au luat măsurile necesare pentru ca produsele contaminate să nu ajungă pe piață. Din păcate, tehnologia prin care se obține carnea de pasăre favorizează dezvoltarea salmonellei, de aceea măsurile de siguranță trebuie sporite. Fie nu au fost procesate în condiții igienice, fie nu s-a făcut depozitarea corespunzătoare”, susțin specialiștii din cadrul DSVSA Iași.

Întreaga cantitate de pui importată din Polonia descoperită de specialiștii DSVSA a fost confiscată din depozitele operatorilor economici, fără să fi ajuns pe rafturile magazinelor.

Football news:

Fati became socio of Barca, but will not be able to vote in the next election
Jose Mourinho: some Tottenham players coming to visit LASK, Ludogorets, think they don't belong there
Pioli on 4:2 with Celtic: Milan did not lose their head at 0:2 and continued to play as a team
Messi will be at PSG next year. RMC Sport journalist on Barca forward
Suarez passed a negative test for coronavirus and will return to the General group of Atletico tomorrow
Chelsea are ready to sell Ruediger and Tomori in the winter. The German was Interested in Barcelona
Çalhanoğlu for 7 years has scored 18 goals from free-kicks. Only Messi (36) has more players in the top 5 European leagues