Romania

Alertă într-un land din Germania: Liderul unui district a fost plasat sub protecție după ce a primit amenințări

politie germania

Liderul unui district cu cea mai ridicată rată de contaminare cu SARS-CoV-2 din Germania a fost plasat sub protecţie după ce a primit ameninţări, a declarat vineri poliţia, suspectând implicarea militanţilor "antimască", relatează AFP, potrivit Agerpres.

Thomas Müller, ales conservator al districtului Hildburghausen (Turingia), a fost plasat joi sub protecţie după ce a fost vizat de ameninţări pe reţele sociale în zilele precedente, după cum a declarat el vineri agenţiei DPA.

Poliţia locală a confirmat plasarea sa sub protecţie şi deschiderea unei anchete pentru identificarea autorilor ameninţărilor.

Citește și: Medic: ‘Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Țineți de mână un pacient speriat care abia respiră’

Forţele de ordine suspectează implicarea în aceste ameninţări a mişcării antimască, activa în Germania, cu manifestaţii regulate în toată ţara.

Patrulele de poliţie au fost întărite în acest district de 63.000 de locuitori, unde miercuri au fost puse în aplicare restricţii foarte severe, cu închiderea şcolilor şi restricţii de circulaţie pe timpul nopţii.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Pas cu pas vor fi luate măsuri. Vom vedea că din ce în ce mai multe zone, le vom avea în varianta de lockdown’

Rata de infectare, care atinge peste 600 la 100.000 de locuitori, este aici cea mai ridicată din Germania, unde vineri a fost depăşit pragul de un milion de persoane care au fost testate pozitiv pentru COVID-19 de la începutul pandemiei.

Aceste măsuri nu au fost primite nefavorabil de militanţii "antimască", dintre care mai multe sute au defilat miercuri seara pe străzile din Hildburghausen.

Cei mai mulţi dintre ei nu au purtat măşti de protecţie în cadrul acestei defilări la care au participat - potrivit poliţiei- membri ai extremei drepte locale, special ai partidului AfD, şi pe care alesul ameninţat îl criticase sever.

Manifestaţia a fost în cele din urmă dispersată de poliţişti care au fost nevoiţi să utilizeze gaze lacrimogene.

Chiar înainte de pandemie, problema protecţiei aleşilor era era sensibilă în Germania, ameninţările cu moartea înmulţindu-se de câţiva împotriva personalităţilor de toate orientările politice.

În iunie 2019, un ales conservator favorabil primirii refugiaţilor, Walter Lübcke, a fost asasinat la domiciliul său. Doi simpatizanţi ai extremei drepte sunt în prezenţi judecaţi pentru acest omor.

Football news:

Go do your voodoo shit, you little ass. Ibrahimovic-Lukaku during the Cup match
Pioli on the defeat by Inter: The only difference was the relegation. There could be any result in equal teams
UEFA has no plans to abandon the Euro in 12 cities. Other options are undesirable
Eriksen scored for Inter for the first time in almost six months - Milan in the Cup in the 97th minute from a free kick
The Premier League has changed its approach to determining offside after Man City's Aston Villa goal. Now in this situation will be fixed out of the game
Zlatan and Lukaku had a conflict in the Italian Cup match
Zlatan scored 8 goals for Inter Milan. More than any other team