Romania

Analizatorul de respirație - o noua metodă de testare rapidă coronavirus cu rezultate în câteva minute

Testarea are loc cu ajutorul unui analizator de respirație. Noua metodă de detectare a maladiei COVID-19 în doar câteva minute este testată de Universitatea din Miami pe un grup de studenţi voluntari. Universitatea din Miami a fost inclusă într-un studiu-pilot pentru noul test rapid de coronavirus care examinează picăturile de aer din respirația unei persoane. 

Începând cu săptămâna aceasta, studenţii din campusul UM sunt întrebaţi dacă doresc să participe la test şi, în caz afirmativ, ei semnează un document de consimţire.

Nou metodă de testare va permite medicilor să afle dacă o persoană este infectată cu virusul SARS-CoV-2 prin analizarea particulelor expirate în aer. 

Universitatea din Miami este primul centru universitar din Statele Unite care testează aşa-numitul "Analizator de respiraţie" produs de compania BioSafety Technologies, filială a firmei israeliene TeraGroup. Dispozitivul aşteaptă avizul Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) pentru a putea să fie comercializat, scrie Agerpres.

Rezultatul fiecărui test făcut cu Analizatorul de Respiraţie este comparat cu cel al unui test PCR, pentru ca medicii să îi verifice eficacitatea. Universitatea americană speră să furnizeze rezultatele a 1.000 de teste, în cadrul unui mic studiu clinic realizat cu sprijinul companiei BioSafety Technologies.

Dispozitivul este similar unui etilotest - Breathalyzer, folosit de poliţia americană la marginea drumului pentru a detecta dacă un şofer a consumat alcool. Aparatul citește conținutul de alcool din sângele șoferilor. suspectat de șoferi beți.

Analizatorul de respirație COVID-19, în locul dispozitivului pentru respirație, are un mic tub - TeraTube de unică folosință, steril, în care suflă o persoană  de câteva ori.

Imagine

Ulterior, tubul respectiv este sigilat și introdus într-o stație BioSafety, un scaner care poate detecta prezența COVID-19, potrivit articolelor dedicate testării publicate de Universitatea din Miami.

„Respirația ta nu este uscată", a explicat Weiss, adăugând că respirația „conține umiditate și umezeala conține picături. Și dacă aveți COVID, virusul va fi în acele picături”.

Cât vor costa testele de respirație

TeraGroup, care produce tuburile folosite pentru analizatorul de respirație, speră ca, odată ce Universitatea și alți parteneri vor colabora pentru a aduna mai multe date prin aceste studii pilot, să poată fi vândut testul în Statele Unite.

Netta Ness, vicepreședinte senior al TeraGroup, spune că testele de respirație nu vor costa mai mult de o ceașcă de cafea, iar stația BioSafety poate obține rezultate dintr-un singur test într-un minut, potrivit News.Miami.Edu.

Cum decurge testarea cu Analizatorul de respirație?

Persoanele testate pentru COVID-19 trebuie să sufle într-un mic tub, plasat apoi într-un scanner, şi să se aştepte rezultatele, care sunt comunicate în câteva minute.

„Testul este simplu şi voluntarii trebuie doar să sufle. Dacă funcţionează, se va schimba totul”, a spus Roy E. Weiss, rectorul Facultăţii de Medicină Miller din cadrul UM.

„Ne va permite să facem testul în câteva minute faţă de timpul şi de banii necesari pentru testele (PCR)”, a precizat Weiss.

El a explicat că aceste teste ar putea fi folosite la intrarea pe stadioanele de fotbal. Dacă rezultatul este negativ, spectatorii vor putea să pătrundă în stadion pentru a vedea meciul, a explicat acesta.

Football news:

Soboslai could move to Leipzig in the winter if Salzburg fail to qualify for the Champions League play-offs. The midfielder is also of Interest to Bayern
Bale has 200 career goals. He hasn't scored in European competition for 2 years
Fati became socio of Barca, but will not be able to vote in the next election
Jose Mourinho: some Tottenham players coming to visit LASK, Ludogorets, think they don't belong there
Pioli on 4:2 with Celtic: Milan did not lose their head at 0:2 and continued to play as a team
Messi will be at PSG next year. RMC Sport journalist on Barca forward
Suarez passed a negative test for coronavirus and will return to the General group of Atletico tomorrow