Romania

Anchetă în SUEDIA privind gestionarea pandemiei

Strategia Suediei în gestionarea epidemiei s-a bazat pe conformarea voluntară și restricții minime. Acest lucru a făcut ca țara să aibă o rată a deceselor raportate la populație mult mai ridicată decât cea a vecinilor săi nordici, unde autoritățile au impus măsuri stricte, dar mai scăzută decât în alte țări care au introdus carantina, precum Marea Britanie, Italia și Spania. Cu toate acestea, tot mai mulți cetățeni au pus sub semnul întrebării „abordarea suedeză”.

Premierul țării a solicitat începerea anchetei în urma numărului ridicat al deceselor. ,,Gestionarea pandemiei de către autorități a evidențiat neajunsurile Suediei. Acum se pune întrebarea despre cum ar trebui Suedia să se schimbe, nu dacă să o facă”, a declarat Löfven, citat de hotnews.

În mai, epidemiologul-șef al Suediei, Anders Tegnell, a justificat strategia afirmând că, în toamnă, țările care au impus o carantină strictă se vor confrunta foarte probabil cu un al doilea val mai puternic al pandemiei, în timp ce cel suedez va fi mai mic datorită imunității dobândite. Datele recente arată însă că virusul s-a răspândit fără să producă suficienți anticorpi în rândul populației pentru a preveni un al doilea val. Bilanțul depășește 70.640 de cazuri de infectări și 5.411 decese.

Detalii despre strategia Suediei în timpul pandemiei găsiți aici

Football news:

Goretska Pro 8:2 with Barca: This is only the first of three steps
Matteus on the defeat of Barca: it is Painful to see what happened to the team that inspired us for so many years
Bartomeu met with Pochettino this week. He could replace Sethien at Barca
Salihamijic Pro 8:2 with Barca: Bayern are very happy, but they want more
Recently, Mueller did not want to renew his contract with Bayern. Now he's turning the football around
The baby may get angry and leave. Luis Suarez Miramontes about Messi
Joan Laporta: bartomeu's Words are a manifestation of cowardice and failure