Rezoluţia QHD de 2560 x 1440 pixeli este net superioară comparativ cu modelele actuale Full HD de 240 Hz.  AG273QZ este echipat cu un panou TN de ultimă generaţie, producând un spectru larg de culori (126.4% sRGB, 93,7% AdobeRGB). Poate atinge o luminozitate maximă de 400 de niţi şi este certificat cu VESA DisplayHDR 400, decodând şi afişând imagini HDR (High Dynamic Range). În plus, tehnologia AMD FreeSync Premium Pro minimizează latenţa cauzată de imaginile HDR, în timp ce rata de refresh variabilă elimină efectele de „stuttering” şi „tearing”.

AGON - numele seriei premium de la AOC - este un termen grecesc antic ce simbolizează lupta sau rivalitatea. 

Întorcându-ne la culori, AOC Light FX este un inel personalizat LED RGB pe spate, pe care gamerii pot să îl personalizeze în funcţie de preferinţe astfel încât să se asorteze setup-ului lor.

AOC a adăugat un mâner de transport în partea superioară a standului, astfel încât gamerii să poată transporta cu uşurinţă monitorul la LAN Party-uri şi turnee. În plus, pe fiecare parte există câte un suport de căşti pentru a păstra biroul cât mai ordonat. AG273QZ vine cu un suport ergonomic care permite ajustări în înălţime, înclinare şi pivotare, pentru ca gamerii să îşi menţină postura sănătoasă în faţa calculatorului. 

Tehnologia Flicker Free şi modul Low Blue Light minimizează oboseala ochilor în timpul partidelor prelungite de gaming. Funcţiile suplimentare includ AOC Game Color, AOC Shadow Control, şase moduri de joc (dintre care trei pot fi personalizate), o nouă interfaţă OSD actualizată şi un nou software OSD (G-Menu).

AOC AGON AG273QZ va fi disponibil în România, din luna martie, la un preţ recomandat de 3.679 lei.