Romania
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Atac terorist la Ankara: Unul dintre terorişti s-a aruncat în aer

O explozie a fost auzită duminică în inima capitalei Turciei, transmite presa turcă, spunând că este vorba despre o zona care găzduiește atât Parlamentul, cât și Ministerul de Interne.

Atacatorii au folosit un vehicul pentru a efectua atacul cu bombă la poarta de intrare a Direcției Generale de Securitate a Ministerului de Interne, a declarat ministrul Ali Yerlikaya.

„Unul dintre terorişti s-a aruncat în aer, iar celălalt terorist a fost neutralizat”, a spus Yerlikaya. El a adăugat că doi polițiști au fost „răniți ușor” în incendiul provocat de explozie.

Presa turcă a mai raportat că s-au auzit împușcături în aceeași zonă după explozie.

Echipele de pirotehniști au fost văzute lucrând lângă un vehicul parcat în zonă.

De asemenea, mass-media a raportat măsuri extinse de securitate, inclusiv închiderea traficului și intervenția unor unități speciale de poliție, pompieri și echipe medicale.

"În jurul orei 09.30, înainte de ceremoniei de redeschidere a Marii Adunări Naționale a Turciei, au fost auzite explozii și împușcături pe bulevardul İsmet İnönü din Ankara, unde se află Marea Adunare Națională a Turciei și mai multe ministere.

În urma sesizării, au fost trimiși multe polițiști, echipe medicale și pompieri.

Ministrul Afacerilor Interne, Ali Yerlikaya, a declarat 2 teroristi au venit cu o autoutilitara în fața porții de intrare a Direcției Generale de Securitate a Ministerului Afacerilor Interne, unul dintre teroriști s-a aruncat în aer, iar celălalt a fost neutralizat de forțele de securitate", potrivit Ministrului Yerlikaya.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

#patlama #ankara https://t.co/MubrBVDcN3

— Burak Aydın (@BurakAydnn25) October 1, 2023