Romania

Atenție la dulciuri! Un bărbat a murit după ce a mâncat zilnic o pungă de jeleuri

jeleuri

Un muncitor în construcţii din statul american Massachusetts a murit din cauza pasiunii sale pentru jeleurile cu extract de lemn dulce, informează joi BBC, citând surse medicale. Bărbatul în vârstă de 54 de ani, căruia nu i-a fost făcut public numele, mânca în fiecare zi aproximativ o pungă jumătate de jeleuri pe bază de lemn dulce.

Citește și: SURSE - Scenariu în PNL: Cum ar putea bloca Guvernul majorarea punctului de pensie cu 40%

Acesta nu a prezentat niciun simptom înainte de a intra brusc în stop cardiac într-un restaurant de tip fast-food. Descriind cazul bărbatului în New England Journal of Medicine, medicii au indicat că de vină pentru moartea bărbatului ar fi acidul glicirizic prezent în lemnul dulce.

"Am înţeles că acest pacient avea o dietă nesănătoasă şi mânca o mulţime de bomboane. Este posibil ca afecţiunea sa să fi fost legată de consumul de bomboane?" s-a întrebat doctorul Elazer R Edelman.

El a explicat că studiile au arătat că acidul glicirizic - ingredientul activ din lemnul dulce - poate provoca "hipertensiune, hipokaliemie, alcaloză metabolică, aritmii fatale şi insuficienţă renală" - toate acestea fiind observate la acest pacient.

Hipokaliemia reprezintă diminuarea cantităţii de potasiu din sângele unei persoane până la un nivel periculos de scăzut.

De asemenea, pacientul schimbase recent tipul de dulciuri pe care le consuma. Cu câteva săptămâni înainte de moartea sa, acesta renunţase la jeleurile cu aromă de fructe de pădure pentru cele cu extract de lemn dulce.

Un alt medic, Andrew L Lundquist, a fost de acord în articol că lemnul dulce a fost de vină pentru moartea bărbatului. "Investigaţiile ulterioare au indicat trecerea recentă la dulciuri pe bază de lemn dulce drept cauza probabilă a hipokaliemiei sale", a declarat acesta.

Football news:

Barcelona are concerned about the shape of the Target. The club believes that he did not work enough on vacation
Laporte was supported by van Dyck: Sorry, bro. No joy, even though we are rivals
Lautaro Martinez: Messi is the best in the world. He is always one step ahead of the rest
The Atletico stadium was painted pink as part of the campaign to fight breast cancer
Frank Lampard: nothing comes easy in the Champions League. This is a great platform to learn new things
Ronaldo was not included in the Juve bid for the match against Dynamo Kyiv
Bruno on the role of captain: I didn't expect it. Tomorrow it's not about me, it's about the team. Everyone should be a leader