Romania

Băsescu îl critică pe Iohannis pentru refuzul dezbaterii: 'PSD nu e partid extremist. Prin încercarea de a umili candidatul PSD, va avea de pierdut'

basescu iohannis

Traian Băsescu este de părere că preşedintele Klaus Iohannis nu trebuia să refuze participarea la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, iar argumentul liberalilor legat de precedentul francez nu are acoperire, din moment ce PSD nu este un partid extremist, iar Dăncilă a ajuns pe căi legitime în turul II.

"Cred că aici greşeşte. E o chestiune de principiu. Liberalii aduc argumentul ăsta că Chirac nu s-a întâlnit cu Le Pen. Cu un extremist nu se întâlneşte nimeni. La fel cum Iliescu nu s-a întâlnit cu Vadim Tudor. Dar PSD nu are eticheta de partid extremist nici nu e calificat ca atare. Cu atât mai puţin doamna Dăncilă. Dânsa în mod legitim a intrat în turul II, nu a intrat pe opinii extremiste, antieuropene, anti-stat de drept. Pur şi simplu a primit voturi, şi nu puţine", a declarat Băsescu, la B1 TV.

Fostul preşedintele consideră că PSD "nu este scos de la putere".  "Prin încercarea de a umili candidatul PSD, va avea de pierdut, după părerea mea. Va pierde câteva procente, dar are spaţiu suficient, pentru că un contracandidat calificat legal, care nu e extremist, are dreptul la întâlnirea în doi", a precizat Băsescu.

Traian Băsescu a mai argumentat că însăşi organizarea dezbaterii cu jurnalişti arată că o dezbatere cu Dăncilă trebuia să aibă loc.