Romania

BVB încheie şedinţa de tranzacţionare cu un rulaj de aproape 2,8 miliarde de lei

Bursa de Valori București

Bursa de Valori Bucureşti a închis şedinţa de tranzacţionare de miercuri în creştere pe toţi indicii şi a înregistrat un rulaj de aproape 2,8 miliarde de de lei (aproximativ 575 milioane de euro).

Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,96% şi a ajuns la 9.375,08 de puncte, în timp ce BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o creştere de 0,95%, iar indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a câştigat 0,92%.
În acelaşi timp, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,61%.

De asemenea, indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a înregistrat un avans cu 0,11%, iar indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis pe un plus de 1,04%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Banca Transilvania au generat tranzacţii în valoare de 23,179 milioane de lei, urmate de titlurile Romgaz - cu 11,781 milioane de lei şi de cele ale OMV Petrom, cu 9,948 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile COS Târgovişte, în creştere cu 14,72%, Condmag (+7,14%) şi Romcarbon (+3,91%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de titlurile VES (-13,84%), Conted (-12,41%) şi Altur (-11,86%).

Football news:

Wegorst-the first in the history of Wolfsburg to score 12 goals in the 1st round of the Bundesliga. He is in the top 3 of the goalscoring race
Bounou is the second goalkeeper of Sevilla after Palop, who blocked 2 + penalties in the La Liga season
Frank Lampard: Back in December, Chelsea were in great shape. I am concerned that we lost it so quickly
Rodgers on Leicester's fight for the championship: It's too early to say, but in the first half of the season we played consistently and at a high level
Only in one season in the Abramovich era did Chelsea score fewer points after 19 rounds than they do now. Then Mourinho was sacked after 16 games
Werner has not scored in 11 games in the Premier League. He has 1 goal in his last 15 games for Chelsea
Manchester United are ready to offer 12 million euros for defender Lance Medina. In September, he was called up to the Argentina national team for the first time