Romania

Câinele tău s-ar putea îmbolnăvi de COVID-19 de la tine? Ce spun specialiştii români despre un studiu al cercetătorilor italieni

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Animalul tău de companie poate să ia COVID-19 de la tine, dacă stă în preajma ta şi tu ai această boală. Concluzia a fost trasă de cercetători italieni care au analizat 544 de câini şi 277 de pisici din nordul Italiei, în special din Lombardia. Animalele au fost testate în perioada martie -mai, iar rezultatele au fost negative. Cercetătorii au identificat, însă anticorpi pentru coronavirus la 3,4 la sută din câini şi 3,9 la sută din pisicile studiate.

Concluziile o îngrijorează pe Rodica, proprietara unui bichon de 5 ani. Răzvan, proprietarul unui căţel bolnav de coronavirusul specific animalelor, nu crede însă că patrupedul său ar putea lua SARS-COV2.

Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, consideră că studiul cercetătorilor italieni nu este cert. Alexandru Cernea, medic veterinar, le romandă proprietarilor de animale de companie să păstreze regulile de igienă şi de distanţare socială.

Rodica, proprietar căţel: Mă îngrijorează că e totuşi ceva foarte adevărat acest virus şi nu ştii când te poate ataca.(...) În momentul când mă protejez pe mine, îl protejez şi pe el. Şi, de obiecei, pergem pe unde nu e aglomeraţie.

Răzvan, proprietar căţel: Nu-l scot afară. Îl protejez cât mai mult, nu are voie să ia contact cu încălţămintea.(...) În ceea ce priveşte SARS-COV2...nu pot să vă spun pentru că nu consider că ar putea lua.

prof. dr. Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie: Studiile sunt limitate. ( …) Deocamdată, nu se poate face afirmaţia că într-adevăr virusul se poate adapta, virusul uman, se poate adapta la alte specii animale.

Alex Cernea, medic veterinar: Mare atenţie la mângâierea lor. Să nu lăsăm toată lumea, acuma dacă ieşim la plimbare cu un căţel drăguţ, frumos, să vină toată lumea să se joace cu el. Mai ales că pot să fie oameni asimptomatici, să pună mâna pe el şi să persiste virusul pe câţel şi noi ajungem acasă, începe să-l pupăm, să-l mângâiem.

Football news:

Carragher on de Bruyne: Next after Messi and Ronaldo. This is the best player in the Premier League
Morata arrived in Turin. He goes to Juve on loan
Barcelona wanted to buy Tiago before he moved to Liverpool. Catalans were ready to pay 10 million euros
Pep about 3:1 with Wolverhampton: Sometimes Manchester City enter the season quickly, sometimes they don't. We played well
Kevin de Bruyne: Wolverhampton have caused Manchester City problems before. I am glad that we played well
Stefano Pioli: Milan are confident, can grit their teeth and fight. Zlatan proves that he is a champion
Ibrahimovic on the Bologna double: If I was 20 years younger, I would have scored a couple more. But I'm not old