Romania

Când suntem amendaţi şi cu cât dacă nu purtăm mască?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Autorităţile te-au obligat să porţi mască de protecţie în spaţiile comerciale, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă şi în alte spaţii închise, pe toată perioada stării de alertă, adică perioada 18 mai-16 iunie 2020.

Amenda pentru lipsa măştii în locurile amintite este cuprinsă între 500 şi 2.500 de lei şi este prevăzută în Legea 55/2020 privind starea de alertă, în vigoare din 18 mai. 

Odată ce ai fost sancţionat şi ai intrat în posesia procesului-verbal de contravenţie, ai 15 zile la dispoziţie să plăteşti jumătate din amenda aplicată de poliţist. De altfel, agentul constatator va fi cel care va decide sancţiunea. 

În funcţie de comportamentul tău, agentul îţi poate da şi avertisment, în conformitate cu prevederile OG 2/2001. În schimb, dacă vei face scandal şi nu vei vrea să te legitimezi, spre exemplu, poliţistul va putea invoca circumstanţe agravante şi îţi va putea aplica chiar maximul legal, respectiv suma de 2.500 de lei. 

Football news:

The final decision on Werner's transfer to Chelsea will be made next week
Mourinho wants to sign Zouma to Tottenham
Manchester United will offer an improved contract to the defender William. He earns 4,000 pounds a week
Iniesta has assembled the perfect footballer: Messi's left foot, Ronaldo's fitness, Ramos' mid-air play
Costacurta told how he was driven by 16-year-old Messi. Only there is a problem – they did not play with each other
The Italian Cup semi-finals will be held on June 12 and 13, with the final on June 17
Bale's agent on salaries in crisis: Footballers should not receive less. No one will come to watch the club's CEO play