Romania

Candidații, încurcați de aria cercului: cum au răspuns/n-au răspuns cei doi

La dezbaterile electorale, cei doi candidați au fost luați prin surprindere de o întrebare simplă, de gimnaziu, care este aria cercului.

Citește și: SURSE - Iohannis și Dăncilă mută liniile frontului: șeful de campanie al PNL vine cu informații din tabăra PSD

Viorica Dăncilă a răspuns inițial incomplet, dar imediat a completat și corectat răspunsul, Aria = π r2.

La cealaltă dezbatere, profesorul de fizică și candidatul Klaus Iohannis a ales să nu răspundă deloc. Aceeași întrebare adresată actualului președinte a rămas fără răspuns, deoarece Klaus Iohannis doar a zâmbit larg, lăsând impresia că nu cunoaște răspunsul.

La dezbaterea lui Iohannis, jurnalistul Ion M. Ioniță i-a adresat această întrebare și a părut chiar că a încercat să-i sugereze răspunsul pentru că i-a zis ce a răspuns Viorica Dăncilă.

Iată întrebarea adresată de Ion M. Ioniță:

”Am înțeles că din dezbaterea fostei premier a fost întrebată care este aria cercului, având în vedere că a spus că a dat meditații la matematică. Știu că și dumneavoastră ați avut această activitate. Nu o să vă întreb care este aria cercului, doamna a spus că R pătrat este (după o scurtă pauză) .... dacă vreți să precizați, nu este niciun fel de problemă.”.