Romania

Cat de mult ar fi afectate Statele Unite daca s-ar renunta la izolarea sociala - numarul cazurilor ar creste foarte mult, economia ar fi la pamant

Zilele acestea, presedintele american Donald Trump vehicula ideea unei relaxari a masurilor de distantare sociala, arugmentand ca daunele provocate de inchiderea economiei ar putea fi mai mari decat daca virusul ar fi lasat sa-si faca de cap.

Unele analize arata, insa, ca redeschiderea economiei prea curand ar putea fi cu mult mai costisitoare decat situatia actuala, scrie Forbes.

Astfel, noteaza sursa citata, daca Statele Unite ar abandona masurile de distantare sociala dupa 14 zile, circa 125 de milioane de oameni ar urma sa fie infectati, iar 7 milioane ar fi spitalizati. Dintre acestia, aproape 2 milioane ar muri.

Daca insa distantarea sociala continua pentru o perioada de doua luni, analiza arata ca 14 milioane de oameni vor avea virusul, iar sub 100.000 dintre ei vor muri.

Este fara dubiu ca economia va suferi chiar si la actuala rata de raspandire. Astfel, Morgan Stanley prezice o scadere de 30% a PIB in trimestrul urmator, ceea ce ar insemna o scadere cu 6,4 mii de miliarde de dolari.

In schimb, daca epidemia se agraveaza, pe masura ce masurile de distantare sociala se relaxeaza, se pot anticipa pierderi economice si mai mari."Tot ce poate incetini rata de raspandire a virusului este cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru economie, chiar daca prin masurile conventionale este ceva rau pentru economie", a spus economistul Austan Goolsbee, de la Universitatea din Chicago.

Numarul celor infectati in Statele Unite a ajuns la aproape 105.000, pana sambata, in mai mult de doua luni. Dintre acestia, peste 1.700 au murit si doar 2.525 au fost declarati vindecati.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.


Football news:

Balotelli on suspension from training: I Train twice a day. Am I invisible to the cameras?
Remember how Alisson called his family after winning the Champions League? My wife was very worried that it was far away, and asked me to win the final again
Sancho is the 1st player with 15+ goals and assists for a season in the Bundesliga since statistics began counting
Sancho scored the first hat-trick of his career. He scored three times for Paderborn during the half
Benjamin Pawar: Bayern should take the Bundesliga and the German Cup every year, but we want the title
Sancho after the goal showed a t-shirt with the inscription dedicated to the murder of George Floyd by the police: Justice for George
Borussia Gladbach coach on the tyuram gesture: Support. It's hard to speak out publicly against racism