Romania

Ce planuri are grupul Holmbergs după ce a preluat Te-Rox Prod Paşcani

După preluarea recentă a firmei Te-Rox Prod Paşcani de către grupul suedez Holmbergs, ambele companii specializate în producţia de soluţii de siguranţă pentru pasagerii auto, suedezii îşi vor reloca o parte din producţia din Ungaria şi Lituania în România. Prin această mutare-cheie, România devine, prin unităţile de producţie Te-Rox Prod din Paşcani, Roman şi Ruginoasa, hub-ul central de producţie Holmbergs, de unde produsele vor ajunge pe pieţele din Europa, SUA şi Asia, regiunea cu cea mai rapidă creştere în ultima perioadă.

După un an de discuţii preliminare, procesul de negociere şi due diligence între Te-Rox Prod, companie fondată de femeia de afaceri Doina Cepalis, şi Holmbergs a început în aprilie 2020 şi s-a încheiat cu semnarea acordului de achiziţie pe 20 noiembrie 2020. Cepalis va rămâne în continuare administratorul afacerilor din România aparţinând de acum Grupului suedez, ocupând un loc în Consiliul de Administraţie, în calitate de acţionar.

 „Prin vânzarea către Holmbergs se creează premisele dezvoltării brandului pe care l-am fondat în 2007 şi care este astăzi o platformă industrială foarte bine organizată. Holmbergs a găsit în Te-Rox Prod partenerul potrivit pentru dezvoltarea producţiei în Europa deoarece avem structura de rezistenţă pe care aceştia o căutau pentru a implementa strategia de extindere. Sunt sigură că tranzacţia deschide noi perspective de dezvoltare şi mă bucur că partenerii suedezi mută centrul de greutate al producţiei în România. Este o confirmare a talentului, pasiunii, cunoştinţelor echipei Te-Rox, formată din 900 de oameni alături de care am crescut şi am ajuns astăzi să avem o relevanţă globală”, a spus Doina Cepalis. 

Football news:

Udinese sign Fernando Llorente, Cutrone and sell Lasagna to Verona for 10 million euros
Monaco have re-loaned Onyekuru to Galatasaray
Karavaev on the Eredivisie: The fans are used to goals. Even if the team lost 2:3, they are happy
Mourinho on Lampard's resignation: Football is cruel, especially modern
Dzeko denied West Ham. Striker wants to leave Roma in the winter
Milan wants to sign Porto midfielder Otavio for free in the summer
Manchester United may loan Lingard to West Ham