Romania

Cele trei proiecte de infrastructură de transport definesc şi reconfigurează viitorul economic al regiunii Moldova (Marcel Boloș)

ioan marcel bolos

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a declarat miercuri că cele trei proiecte de infrastructură de transport existente "definesc şi reconfigurează viitorul economic al regiunii Moldova".

"Şi anume, capătul estic, care asigură legătura între localitatea Moţca - Târgu Neamţ, cu o lungime de 34 de kilometri, va fi propunerea noastră pentru includerea în Facilitatea de Redresare şi Rezilienţă, instrument financiar pe care îl avem la dispoziţie; şi capătul vestic, cel care asigură legătura între Miercurea Nirajului şi Târgu Mureş, cu o lungime de 25 de kilometri, va fi de asemenea propunerea noastră pentru includerea în Facilitatea de Redresare şi Rezilienţă. Aşadar, am făcut un pas uriaş pentru implementarea Autostrăzii Unirii, am făcut un pas uriaş pentru un mare proiect de infrastructură de transport al României. (...) Sper eu ca acest mare proiect de infrastructură al României să poată să pornească la drum, să poată să pornească implementarea şi în cele din urmă documentaţia tehnico-economică să fie pregătită în vederea implementării", a afirmat Marcel Boloş.

Citește și: Dezvăluire. Managerul ‘Spitalului Groazei’ din Reșița, cap de listă PNL la alegeri! A fost înscăunat de Nelu Tătaru în aprilie.

Acesta a subliniat că pentru regiunea Moldovei există trei mari proiecte de infrastructură de transport care însumează peste 1.200 de kilometri de autostradă şi un buget de peste 9 miliarde de euro.

"Este vorba despre Autostrada A8, legătura dintre Târgu Mureş - Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni, care are o lungime de 320 de kilometri şi o valoare estimată la 5 miliarde de euro. Apoi, de Autostrada A7, care asigură legătura între Ploieşti - Paşcani - Siret, care are o lungime de 421 de kilometri şi o valoare estimată de 2,2 miliarde de euro. Al treilea proiect de importanţă majoră pentru regiunea Moldova, Autostrada A13, legătura dintre Braşov-Bacău, cu o lungime de 180 de kilometri şi o valoare estimată de 1,9 miliarde de euro", a spus ministrul Fondurilor Europene.

Potrivit acestuia, cele trei proiecte de infrastructură de transport "definesc şi reconfigurează viitorul economic al regiunii Moldova".

Football news:

Barcelona does not want to pay compensation to Setien. The club believes that the coach did not meet expectations
Ramos, Carvajal, Valverde, Edegor and Nacho will miss the match between Real Madrid and Alaves in La Liga
Drinkwater went to Kasympasha: didn't play for almost a year, cut down a 16-year-old in a youth match and had a Harry Potter-style night out during the Champions League
Lampard on retirement: I'm not stupid and I know what the pressure is when working with a top club. Rumors don't matter
Klopp on transfers: I can't spend money, I just give recommendations. Never made such decisions
Allegri is not on the list of candidates for the post of Chelsea coach. Tuchel is the favorite, Rangnik is the backup option
De Bruyne will miss 4 to 6 weeks due to injury. He will not play with Liverpool and Tottenham, probably