CFR Cluj a reușit, acum trei zile, să se impună cu 3-1 meciul cu Astana, după ce pierduse cu o sătămână înainte, 0-1, meciul tur disputat în capitala Kazahstanului.

CFR Cluj a bătut Astana cu 3-1 în retur

Atunci, alături de clubul clujean, în Kazahstan au zburat și doi oficiali ai Ligii Profesioniste de Fotbal: Paul Mincu, avocatul LPF, și Constantin Stătescu, juristul Ligii, scrie Gazeta Sporturilor.

Cei doi au postat pe Facebook fotografii din Astana, capitala care a devenit, din 2019, Nursultan, în onoarea fostului președinte kazah Nursultan Nazarbaiev.

Postarea lui Paul Mincu din Kazahstan
Și Constantin Stănescu a marcat pe contul său vizita în Astana

Potrivit Gazetei Sporturilor, Mincu și Stătescu s-au fotografiat în tribunele stadionului Astana Arena, alături de Bogdan Mara, directorul sportiv al CFR Cluj.

Constantin Stănescu (sus) și Paul Mincu (jos) s-au fotografiat și în tribună, la meci

Deși costurile deplasării au fost suportate de CFR Cluj, cei doi oficiali nu au părut deranjați de un posibil conflict de interese, mai notează Gazeta Sporturilor.

Observatorii oficiali ai LPF au rolul de a supraveghea organizarea meciurilor la care sunt delegați. La finalul partidelor, aceștia întocmesc rapoarte care, în cazul în care cuprind nereguli, le pot aduce cluburilor sancțiuni din partea Ligii.

Avocatul Paul Mincu nu a dorit să ofere un răspuns privind deplasarea în
Kazahstan. În schimb, Constantin Stătescu consideră că nu este „imoral” să meargă într-o deplasare a unei echipe din Liga 1, chiar dacă este observator de joc.

Este o practică uzitată de multe echipe din prima ligă, nu văd care este problema. Nu știu de ce m-ați sunat, ne cunoaștem?

Constantin Stătescu, jurist al LPF

În sezonul 2018-2019, Constantin Stătescu și Paul Mincu au fost observatori la câte trei meciuri ale echipei de fotbal CFR Cluj.

foto: Gazeta Sporturilor

Citeşte şi:

93.000 de euro cheltuiți de Primăria Capitalei cu 10 bloggeri și vloggeri. În 2019, plătim dublu pe vloggeri străini!