Întrebat miercuri seară, într-o emisiune televizată, dacă se va vaccina împotriva noului coronavirus, Marcel Ciolacu a răspuns afirmativ.

"Sigur! Am şi spus: sper să nu mă vaccinez înaintea mamei mele, pe care nu am văzut-o de cinci luni şi care cu toţi fraţii am izolat-o, săraca, în casă. Dar, categoric, mă voi vaccina. Este singura posibilitate. Mă bucur, totodată, că vaccinarea nu este obligatorie în România. Fiecare om trebuie să decidă singur. Dar ne-a ajutat Dumnezeu să avem specialişti care trebuie să ia locul nostru, al politicienilor, să vină la televizor şi să explice de ce este bine să se vaccineze lumea”, a afirmat Marcel Ciolacu miercuri seară, într-o emisiune la România Tv.

Întrebat ce ar trebui făcut în privinţa celor care vor refuza vaccinarea, Ciolacu a susţinut că în cazul lor ar fi nevoie de "o monitorizare aparte” din partea autorităţilor.

"Trebuie să insistăm şi trebuie să existe, aici statul trebuie să aibă o monitorizare aparte, ca să nu mai devină focare”, a adăugat liderul social-democrat.