Romania
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Condamnarea pe viață a unei românce înfiată în Italia a fost anulată de Curtea de Casație. Margareta și-a ucis prietena, tot o româncă

Nicoletta a fost ucisă cu douăsprezece lovituri de cuțit și apoi parțial arsă, în noaptea dintre 16 și 17 martie 2019, pe un câmp la marginea cartierului Sant’Onofrio, în Marsala. Motivele anulării condamnării nu sunt cunoscute, Curtea Supremă nu le-a făcut publice încă.

La 11 iulie 2022, secțiunea a doua a Curții de Asistență din Palermo a confirmat pedeapsa maximă impusă pentru Margareta Buffa la 1 februarie 2021 de către Curtea de jurație din Trapani. Pentru uciderea Nicolettei Indelicato, în aprilie 2022, Curtea de Casație a decis definitiv pedeapsa de 30 de ani de închisoare carei-a fost aplicată lui Carmelo Bonetta, în vârstă de 39 de ani, bărbatul mărturisind crima.

Cei trei protagoniști ai poveștii, toți români, erau prieteni: cele două fete fuseseră adoptate în copilărie de familii din Marsala. Motivul crimei nu a fost încă pe deplin clarificat, deși se pare că acesta poate fi legat de o poveste de gelozie. Nicoletta Indelicato ar fi flirtat cu Bonetta, care era iubitul Margaretei.

Imediat după începerea anchetei, audiat de polițiști, Bonetta a mărturisit că s-a ascuns în portbagajul mașinii în care Margareta a dus-o pe Nicoletta în cartierul Sant’Onofrio. Și apoi a sărit afară, cu cuțitul în mână, când prietena lui a oprit vehiculul. Ulterior, însă, a susținut că a înjunghiat-o pe tânără doar de trei ori, celelalte răni fiind provocate de Buffa.