Romania

Consiliul Național al Elevilor cere urgentarea livrării manualelor pentru clasa a VIII-a: Au nevoie de manuale şi de siguranţă privind organizarea Evaluării naţionale

Elevii de clasa a VIII-a, care vor susține Evaluarea Națională, nu au încă manuale, iar Consiliul Naţional al Elevilor spune că publicarea în format digital nu contribuie cu aproape nimic la garantarea accesului la educaţie pentru toţi elevii, în condițiile în care la acest moment peste 900.000 de elevi din România nu au acces la internet.


Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei urgentarea livrării manualelor pentru elevii claselor a VIII-a către unităţile de învăţământ.

Ministerul Educaţiei a publicat, în format digital, câteva dintre manualele pentru elevii de clasa a VIII-a, însă Consiliul Naţional al Elevilor spune că această măsură nu contribuie, de facto, cu aproape nimic la garantarea accesului la educaţie pentru toţi elevii, ţinând cont de faptul că, la momentul de faţă, peste 900.000 de elevi din România nu au acces la internet.

Consiliul Elevilor mai susține că licitaţia pentru manuale a fost tergiversată, iar acest lucru va avea un impact "major" asupra parcursului educaţional al elevilor.

Ministerul Educației a publicat joi, pemanuale.edu.ro, cele trei variante de Limba și Literatura Română care au câștigat licitația de manuale noi pentru clasa a VIII-a.

"La momentul acesta s-au reevaluat și cred că săptămâna aceasta putem deja să semnăm contractul pentru Limba și Literatura Română de clasa a VIII-a, având în vedere faptul că nu ni s-a cerut să reevaluăm decât un singur manual, al unei singure edituri care nu a reușit să schimbe în vreun fel clasamentul referitor la manualul de Limba și literatura română", susținea duminică ministrul Educației, Monica Anisie.


Ea spunea că elevii care nu vor avea manualele la începutul anului școlar vor face activități la clasă, după ghiduri educaționale care vor fi postate pe site-ul Ministerului Educației.

Football news:

Carrera about the fight with Livaya: Utter nonsense
Levandovsky has 9 goals after 5 rounds. 14 Bundesliga clubs have scored less than that
Fati is the youngest goalscorer in the Clasico. He broke Raul's 1995 record
Ramos is playing his 31st match against Barca for Real Madrid in La Liga. He repeated the record of Raul and hento
Pep Guardiola: Manchester City lost 7 points - that's a lot. But problems arose for various reasons
Sandro Schwartz: Dynamo played intensely and scored 3 goals. We wanted to be more active in the attack
The tour in Italy started with a cool comeback with 6 goals. But it was difficult to see, because the main star was a dense fog