Romania

Coronavirus Polonia: Record de infecții și decese / Peste 20.000 de polonezi au fost testați pozitiv cu Covid-19 în ultimele 24 de ore

Polonia a înregistrat pentru prima dată joi mai mult de 20.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus în interval de 24 de ore, a anunţat Ministerul Sănătăţii polonez, potrivit dpa și PolandIn, citate de Agerpres.

Cifra anunţată joi este de 20.156, plus un nou record zilnic de 301 decese, numărul total de infectări ajungând la peste 319.000 de la începutul pandemiei, cu 5.149 decese, în ţara cu 38 de milioane de locuitori.

„Dacă în zilele următoare observăm o creştere de 2500-3000 de infectări zilnic, din nefericire ne-am putea aştepta la un nou lockdown, în scurt timp”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului, Wojciech Andrusiewicz.

În ultimele săptămâni au început să existe îngrijorări tot mai puternice că sistemul de sănătate al ţării şi-ar putea atinge limitele atât în ce priveşte paturile disponibile, cât şi personalul medical.

Peste 14.600 de persoane infectate cu noul coronavirus sunt tratate în acest moment la spitale din Polonia şi dintre acestea peste 1.200 au nevoie de ventilatoare, ocupând aproape 70% din capacitatea de ventilatoare a spitalelor din ţară.

Săptămâna aceasta Polonia a inaugurat primul său spital temporar la Cracovia şi intenţionează să înfiinţeze instituţii similare şi în alte capitale regionale.Vinerea trecută, guvernul a anunţat că de a doua zi toată ţara va trece în aşa-zisa „zonă roşie”, în faţa cifrelor în creştere, în condiţiile în care jumătate din Polonia, mai ales marile oraşe şi zonele metropolitane, se aflau deja de o săptămână în această situaţie.

Astfel, pe lângă obligativitatea măştii în spaţiile publice, de sâmbăta trecută în Polonia mai merg la şcoală fizic doar copiii de până în clasa a treia inclusiv, restul practicând învăţământul la distanţă, angajaţii sunt încurajaţi să lucreze de acasă în măsura posibilului.

Restaurantele, cafenelele, barurile fac doar livrări, piscinele şi cluburile de sport sunt închise.

Cei peste 70 de ani sunt rugaţi să stea în case, adunările sunt limitate la cinci persoane iar nunţile interzise, fiind totodată limitat accesul în magazine, transporturi şi biserici.

Football news:

Shakhtar defender Vitao on 2:0 with Real Madrid: the main Thing is not to fly too high in the clouds
Kiknadze and Meshcheryakov-out! Rabiner after Loko's defeat by Red bull
Real Madrid conceded 9 goals in 5 rounds of the Champions League group stage for The first time
Flick about 1:1 with Atletico: after Muller and Gnabry came on as substitutes, Bayern added to the movement
Muller scored his 47th goal in the Champions League and moved into 10th place ahead of Inzaghi. Zlatan and Shevchenko have 48 goals each
Liverpool and Porto broke into the Champions League play-offs - there are already 8 teams. Which ones? And who is about to be added to them?
Now Liverpool are also without Alisson. The group was won by his 22-year-old substitute with 0 minutes in the Premier League and the Champions League