Grefiera s-ar fi simţit rău în primele zile din săptămână, astfel că miercuri nu a mai intrat în sala de judecată, fiind grefier de şedinţă. S-a testat, iar rezultatul s-a dovedit pozitiv. Astăzi şi persoanele care au intrat în contact direct cu grefiera, respectiv o altă grefieră şi un judecător, au plecat de la serviciu şi s-au programat pentru testare, au confirmat pentru Adevărul surse din cadrul Judecătoriei Balş. Aceleaşi surse resping ipoteza că nu s-ar fi acţionat în instituţie la aflarea veştii.

„Nu s-a făcut dezinfecţie de către DSP, dar  noi ne organizăm cum putem mai bine aici, am dat cu clor, avem pompă electrică, nu se pune problema să n-avem grijă de noi. Cum putem, cu soluţii...“, a declarat o sursă din rândul grefierilor, menţionând şi cum s-au derulat evenimentele şi de când prezenta colega grefieră semne de boală.

„A fost la lucru până marţi, miercuri trebuia să intre în sală şi nu a mai intrat, pentru că nu s-a simţit bine. A făcut testul şi i-a dat aseară rezultatul. Înţeleg că a fost întrebată de numărul de persoane şi a dat colega de birou, care a stat cu ea în birou, şi judecătorul care a intrat mai des în birou, perioada asta“, a mai spus reprezentantul Judecătoriei Balş.

Pe de altă parte, participanţii la şedinţele de judecată, pentru că aceste şedinţe nu s-au suspendat, nu ar fi în niciun pericol, a mai spus sursa citată, pentru că se respectă măsurile de protecţie, respectiv se poartă mască, se intră doar la şedinţa în care partea este implicată, la intrarea în instituţie se măsoară temperatura, iar în sala de judecată spaţiul destinat membrilor instanţei este separat de restul sălii printr-un panou de plexiglas.