- în activităţile desfăşurate, au fost angrenaţi 51 militari şi 128 de poliţişti locali;

- pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie au fost aplicate 163 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 386.800 lei;

Echipajele mixte formate din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi cadre ale MApN continuă activităţile pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică cât şi pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin ordonanţele militare.

La data de 8 aprilie, conform situaţiei DSP Dâmboviţa:

- se află în izolare la domiciliu 750 persoane asimptomatice

- se află în carantină 464 persoane

- au ieşit din carantină 90 persoane

De la începutul pandemiei până în prezent, au ieşit din izolare la domiciliu 2816 persoane.

„Precizăm că, în cursul zilei de astăzi a fost aprobată hotărârea CJSU nr. 15/08.04.2020, prin care se recomandă acoperirea feţei (nas, gură) cu mască, inclusiv mască improvizată sau alte materiale de protecţie, de unică folosinţă sau reutilizabile (eşarfe, fulare sau alte accesorii vestimentare), în timpul deplasării în afara locuinţei sau a gospodăriei, a locuitorilor judeţului Dâmboviţa, în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a noului coronavirus (SARS-CoV-2).

Totodată, conform hotărârii, recomandarea se aplică şi la intrarea în toate spaţiile publice, spaţiile comerciale, instituţii publice, agenţi economici şi entităţi care derulează activitate cu publicul, farmacii, pieţe agroalimentare şi mijloace de transport public.

De asemenea, au fost repartizate judeţului nostru alte materiale de protecţie: 3240 combinezoane de protecţie şi 51000 măşti de protecţie chirurgicale care, în cursul acestei zile urmează a fi primite şi distribuite prin ISU "Basarab I" Dâmboviţa, unităţilor beneficiare.

În această perioadă, ISU "Basarab I" Dâmboviţa execută misiuni pentru: transportul persoanelor către locaţiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unităţi spitaliceşti, pentru spijinul DSP Dâmboviţa în desfăşurarea acţiunilor specifice, precum şi acţiuni de decontaminare a tehnicii şi personalului care a participat la misiunile de transport.

De la activarea Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (la sediul ISU "Basarab I" Dâmboviţa) au fost înregistrate 459 de apeluri la numărul de telefon mobil pus la dispoziţie pentru persoane aflate în izolare/carantină sau şoferi de autocamioane transport marfă (TIR). Aceste apeluri sunt preluate de personalul din cadrul centrului, iar cererile solicitanţilor sunt rezolvate pe loc, dacă se solicită informaţii sau sunt redirecţionate către autorităţile competente dacă se solicită bunuri sau servicii, în funcţie de caz.

Alte date de interes public şi măsuri adoptate la nivel judeţean vor fi aduse la cunoştinţa publicului în cel mai scurt timp”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.