Romania

Cum va arăta Liga 1 în sezonul viitor: 16 la echipe la start - Cine va juca barajul contra Mioveniului

Liga 1 se îndreaptă către un nou sezon în care echipele din primul eșalon fotbalistic al țării vor fi mai multe: 16 în loc de 14 în prezent. Ideea este susținută chiar și de președintele FRF, Răzvan Burleanu. În aceste condiții, sunt șanse foarte mari ca Dinamo, aflată în suferință în clasament, să scape de retrogradare.

Sursele gsp.ro și digisport vorbesc despre un număr de 13 echipe din Liga 1 care sunt de acord cu noul format, unul în care prima divizie a țării să aiba la start din sezonul 2020-2021 nu mai puțin de 16 echipe la start.

Pentru ca totul să devină oficial este nevoia de aprobare în Comitetul de Urgență al FRF. Totul poate fi considerat o formalitate, ținând cont de faptul că președintele FRF, Răzvan Burleanu, este unu susținător al acestei variante.

De asemenea, mai rămâne de stabilit care va fi echipa care va juca un baraj de menținere/promovare în Liga 1 contra celor de la CS Mioveni. În acest caz, varianta la îndemântă va fi ultima clasată din ierarhie: Chindia sau Dinamo.

Football news:

Aguero may miss another 1-2 months due to injury
Liverpool will buy Jota for 41 million pounds. Wolverhampton will pay up to 13.5 million for Hoover
8 is Bavaria's favorite number. Now she beat Schalke: Gnabry scored a hat-trick, Sane scored 1+2, Lewandowski came up with an assist by rabona
Liverpool agreed a 5-year contract with Jota. The transfer amount could be 43 million euros
I left everything and went to the other side of the world for my favorite team. The heartwarming story of a Norwegian fan in love with Santos
Lewandowski scored in the 1st round of the Bundesliga in 7 seasons and repeated the championship record
Gnabry scored a hat-trick against Schalke