logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Romania

Descoperire importanta: Celulele canceroase au fost anihilate fara tratament in proportie de aproape 90%

O echipa de cercetatori australieni a realizat experimente cu celule canceroase in conditii de microgravitatie si a descoperit ca acestea sunt anihilate in proportie de 80 - 90% intr-un astfel de mediu.

Au fost folosite celule canceroase recoltate de la pacienti cu cancer nazal, ovarian, pulmonar si mamar, acestea fiind plasate in conditii de microgravitatie, in laborator. De mentionat e faptul ca celulele din aceste tipuri de cancer sunt cel mai greu de anihilat.

"Am descoperit, in 24 de ore, 80-90% din aceste celule canceroase au murit", a explicat Joshua Chou, specialist in ingineria biomedicala la Universitatea de Tehnologie Sydney, autorul studiului, conform Science Alert.

Si mai interesant e faptul ca acest efect a fost obtinut in lipsa oricarui alt tratament si intr-un timp atat de scurt.

Urmeaza ca studiul sa fie repetat chiar pe Statia Spatiala Internationala, anul viitor, unde vor fi trimise congelate, astfel de celule, pentru 7 zile.

Citeste si S-a demonstrat, in premiera, ca locul in care traiesti te poate imbolnavi de cancer la creier

A.P.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.


Themes
ICO