În procesul intentat luni, Blythe Brown îl acuză pe Dan Brown că i-a ascuns adevărata dimensiune a încasărilor sale. Blythe Newlon dezvăluie că a aflat recent că fostul ei soţ a dus o viaţă dublă, folosind resursele familiei pentru a-şi distra şi răsfăţa nu mai puţin de 4 amante, scrie The Sun.

Potrivit afirmaţiilor The Boston Globe, una dintre amantele autorului ar fi fost chiar antrenoarea sa de călărie.

Dan a trăit o viaţă proverbială de minciuni, cel puţin în utlimii 6 ani, părând a fi simbolul unui romancier de renume mondial care duce o viaţă simplă în statul său natal, New Hampshire, în timp ce în realitate era cu totul diferit. Ani la rând, Dan a retras sume substanţiale de bani din conturile comune, cu greu constituite, pentru a se deda la sordide relaţii extraconjugale cu femei – la jumătatea vârstei lui – şi pentru a duce o viaţă clandestină”, se arată în documentele depuse la dosar.

În replică, scriitorul susţine că e şocat de acuzele fostei soţii şi a negat totul. Mai mult Brown a mărturisit că a fost sincer şi corect în timpul divorţului, proces în urma căruia ea s-a ales cu mai mult de jumătate din averea pe care o deţineau.

Din motive doar de ea ştiute, eventual şi de avocatul ei, Blythe Brown a creat prin acest proces o relatare fictivă şi răzbunătoare a unor aspecte din mariajul nostru, menite să mă rănească şi să mă facă de râs”, a spus acesta.

În dosar, fosta soţie susţine că ea se află în spatele succesului incontestabil al lui Dan Brown. Femeia, se arată în documente, i-ar fi furnizat subiectul romanului Codul lui da Vinci care, din 2003, s-a publicat în 80 de milioane de exemplare.

Dan va face milioane din aceste proiecte, motiv pentru care le-a ascuns de Blythe”, se arată în documentele depuse la tribunal.

Cuplul a divorţat în decembrie anul trecut, după mai bine de 21 de ani de căsătorie, potrivit Globe.