„Blocarea străzilor nu va duce la găsirea unei soluţii mai repede. Ceea ce vor acei politicieni care încearcă să vă utilizeze, să cadă Guvernul sau să plece ministrul, de la asta nu apar bani în buget, de la asta nu apar 4 miliarde de lei să dea la toţi câte 3.000 de lei pe hectar la 1 milion de hectare”, a declarat Igor Dodon în emisiunea sa „Preşedintele răspunde”.

Preşedintele a accentuat că Guvernul poate oferi la ora actuala doar 1.000 de lei per hectar agricultorilor care au avut de pierdut în urma secetei, pentru că în buget nu există mai multe resurse financiare. Potrivit lui, în istoria R. Moldova niciun Guvern nu a oferit mai mulţi bani agricultorilor decât cel actual.

Amintim că agricultorii au anunţat că vor veni vineri, 14 august, la Chişinău, după ce au fost opriţi din drum de Poliţie în seara zilei de joi, 13 august, la intrarea în Capitală. Poliţia a oprit tractoarele după ce primarul Ion Ceban a solicitat intervenţia ministrului de Interne în gestionarea situaţiei, pentru a nu admite ca intrarea în oraş a zecilor de tractoare să ducă la crearea ambuteiajelor.