Un bărbat de 39 de ani, din Schitu-Goleşti, bănuit de săvârşirea infracţiunii de distrugerea instalaţiilor de comunicaţii feroviare şi furt calificat, a fost reţinut de poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Argeş.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Argeş, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale Argeş, al jandarmilor argeşeni, precum şi al specialiştilor criminalişti din cadrul I.P.J. Argeş, au efectuat trei percheziţii domiciliare, pe raza comunei Schitu Goleşti, la locuinţele a trei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de distrugere a instalaţiilor de comunicaţii feroviare şi furt calificat.

"Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 11 mai a.c., cei trei ar fi secţionat şi sustras un segment de cablu de telecomunicaţii TTR ce asigura legăturile telefonice între Staţiile C.F. Schitu Goleşti şi Lăzăreşti, prin fapta comisă fiind pusă în pericol siguranţa circulaţiei feroviare.

După efectuarea percheziţiilor, cei trei suspecţi, respectiv un bărbat de 39 de ani, o femeie de 49 de ani şi un minor de 15 ani, toţi din comuna Schitu-Goleşti, au fost conduşi la sediul poliţiei, iar după administrarea probatoriului, în cursul zilei de ieri, 18 mai a.c., poliţiştii au dispus faţă de bărbatul de 39 de ani, reţinerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.