Romania

Doi bebeluși cu coronavirus, transferați la Maternitatea Bega din Timișoara

Părinţii i-au dus la Spitalul de Copii pentru alte probleme medicale, dar au fost testați și după ce testul a ieșit pozitiv au fost mutați la maternitatea COVID.

„Niciunul nu este în pericol vital. Ambii sunt copilaşi destul de mari. Unul dintre ei cu probleme, prezintă hidrocefalie, şi aşteptăm testul negativ ca să urmeze intervenţia de internalizare a drenului. Celălalt este asimptomatic, este izolat, este îngrijit”, a explicat Daniela Iacob, medic neonatolog.

Reprezentanţii UNICEF le recomandă familiilor cu copii mici să limiteze la maximum vizitele. În plus, și femeile însărcinate trebuie să țină cont că dacă au COVID când nasc, cel puţin două săptămâni, nu-şi pot ţine copiii în braţe.

„Este o situaţie foarte grea pentru noi. Fiind lăuze, nevăzându-ne copiii decât prin intermediul telefonului, e foarte greu. La naştere l-am văzut şi atât”, a mărturisit o proaspătă mămică.

În această situaţie sunt alte 15 femei de la Maternitatea Bega din Timişoara, care așteaptă cu înfrigurare un test negativ pentru a-şi putea vedea copiii.

Football news:

Setien is demanding 4 million euros in compensation from Barca. Valverde's resignation cost the club 11 million
Two Cornell players tested positive for coronavirus after the match with Barca
Mbappe finished 1st on the Ligue 1 goalscoring list, scoring 13 goals in 17 appearances. He broke the streak of 4 games without goals
Holland has scored 27 goals in his first 28 Bundesliga appearances. He's the second person to do this
Sevilla are trying to sign Papa Gomez, Monchi is in talks. Atalanta wants to sell him to a club not from Italy
Holand has scored 14 goals in 13 Bundesliga games this season
Neymar is playing his 100th game for PSG. He has been at the club since 2017