Romania

Doi cetateni rusi au fost pusi sub acuzare in Suedia pentru tentativa de asasinare a unui disident cecen

Doua persoane au fost puse sub acuzare pentru tentativa de omor si complicitate la tentativa de omor in cazul unui atac din luna februarie, in Suedia, impotriva unui critic al liderului cecen Ramzan Kadirov, relateaza ABC News.

Agentia de securitate interna a Suediei, cunoscuta sub prescurtarea SÄPO, a emis joi un comunicat in care afirma ca "se suspecteaza ca atacul este legat de un regim dintr-o alta tara, Republica Cecena din Rusia".

SÄPO nu a numit suspectii insa agentia de presa suedeza TT a relatat ca acestia sunt doi cetateni rusi, un barbat si o femeie, care l-ar fi atacat pe bloggerul disident Tumso Abdurachmanov in casa acestuia din orasul Gavle aflat la aproximativ 170 de kilometri nord de Stockholm.

Abdurachmanov a fost atacat cu un ciocan de catre un barbat care i-a spus acestuia ca a venit de la Moscova, potrivit TT. Bloggerul a supravietuit atacului. "Este, bineinteles, foarte curios ca un alt regim este suspectat de legaturi cu tentativa de omor a unui individ din Suedia, o persoana care a cautat refugiu aici dupa ce a fost amenintat in tara sa natala", a declarat Daniel Stenling, seful diviziei de contrainformatii a SÄPO.

Kremlinul s-a bazat pe Kadirov sa stabilizeze Cecenia dupa doua razboaie separatiste, acesta conducand republica predominant musulmana ca pe un fief personal cu ajutorul temutelor sale trupe de securitate, folosite pentru a suprima orice disidenta.


Football news:

Goodbye, Dad Buba Diop. Thanks to you, I lived the most memorable tournament of my childhood
Nuno about 2:1 with Arsenal: We played amazing, very proud. Jimenez recovered
Arsenal scored 13 points in 10 opening matches - the worst result in 39 years
West Brom can be bought by us investors. The Chinese owner of the club wants 150 million pounds
Lampard on Mourinho's words about ponies: You have Kane, Son, bale and alli. We are all fighting to win the Premier League
Mourinho on winning the Premier League: Tottenham are not in the race, because we are not a horse, but a pony
Laurent Blanc: I will return to football, but in children's. Now coaches are being asked to increase the cost of players, I don't like it