Romania
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Două persoane au murit și zece au ajuns la spital după în urma unor festivaluri organizate în Sidney

Prima dintre victime a fost un bărbat de 26 de ani care a fost resuscitat de către paramedici la fața locului, dar a murit ulterior la spitalul Concord. Cea de a doua este un bărbat de 21 de ani a primit îngrijiri medicale la Sydney CBD înainte de a fi transferat la spital, unde a murit.

Poliția investighează cauza ambelor decese și va întocmi un raport pentru medicul legist, dar nu a putut confirma dacă bărbații au consumat droguri.

„Nu este tratat în mod special ca o supradoză suspectată de droguri”, a declarat detectivul Simon Glasser. „Ne uităm la toate posibilitățile. S-ar fi putut întâmpla orice.”

Glasser a subliniat însă că oamenii pot muri la festivaluri de muzică, iar drogurile pot avea „consecințe oribile”, mai ales atunci când sunt amestecate cu căldură. Sidney se confruntă în aceste zile cu un val de căldură.

„Aceste evenimente sunt organizate pentru ca oamenii să meargă să se bucure de muzică și să se distreze foarte mult cu prietenii, așa că este tragic că oamenii și-au pierdut viața”, a precizat el.

Săptămâna trecută, autoritățile sanitare australiene au emis un avertisment cu privire la tabletele cu doze mari de ecstasy, despre care ministrul sănătății, Ryan Park, a spus că sunt „deosebit de dăunătoare”. Totuși, premierul din Sidney, Chris Minns, a subliniat săptămâna trecută că decesele anterioare din timpul festivalurilor de muzică au fost legate de căldură extremă și de lipsa de hidratare.

„Cei rămași”. Viața ultimilor muntăreni din Munții Apuseni. Cum arată școala din junglă

Recomandări

„Cei rămași”. Viața ultimilor muntăreni din Munții Apuseni. Cum arată școala din junglă

Alte nouă persoane au fost transportate la spital de la Knockout Outdoor și una de la festivalul de muzică Listen Out din Centennial Park.

Autoritățile sanitare au declarat că s-a angajat să lucreze îndeaproape cu organizatorii festivalurilor de muzică pentru a sprijini o industrie sigură.

„La aceste festivaluri au existat o serie de inițiative de reducere a riscurilor, inclusiv participarea unor specialiști și promovare mesajelor pentru protecția sănătății și punerea la dispoziție gratis de apă, spații de relaxare și servicii medicale bine echipate”, a spus un purtător de cuvânt din Ministerul Sănătății.

Aproximativ 27.500 de oameni s-au înghesuit în Stadionul Giants și în împrejurimile sale pentru Knockout Outdoor și alți 53.000 de oameni s-au adunat la Listen Out, în ceea ce este considerat începutul sezonului festivalurilor

La Listen Out, 85 de participanți au fost prinși cu droguri ilegale, iar 37 dintre ei au fost trimiși în judecată.

Alți opt participanți au fost acuzați de furnizarea unui drog interzis, doi au fost arestați pentru agresarea poliției, unul pentru expunere intenționată și obscenă și altul pentru încălcarea cauțiunii.

Alți 27 de persoane de la Knockout Outdoor au fost acuzați de deținere ilegală de droguri și alți patru de furnizarea unui drog interzis.

Tineri cu și fără dizabilități au ieșit împreună în oraș și așa s-a născut un joc: „Nu trebuie să îi modificăm pe ei ca să aibă un loc în lume”

Recomandări

Tineri cu și fără dizabilități au ieșit împreună în oraș și așa s-a născut un joc: „Nu trebuie să îi modificăm pe ei ca să aibă un loc în lume”

Într-un caz, un bărbat de 26 de ani, care a fugit inițial de la poliție, a fost găsit cu 491 de pastile de MDMA, patru grame de cocaină, după ce a fost detectat pozitiv la droguri de către un câine special antrenat.