Romania

Dr. Adina Alberts atrage atenţia asupra poluării de pe bulevardele: Soluţie pentru traficul din Bucureşti

Adina Alberts

Medicul Adina Alberts atrage atenţia asupra poluării de pe principalele artere de circulaţie din Bucureşti, care îi afectează în principal pe pietoni şi biciclişti. Medicul propune construirea de piste de biciclete pe artere paralele celor intens circulate, pentru a reduce riscul la care sunt supuşi bicicliştii. Adina Alberts oferă şi exemplul pistei de biciclete de pe Calea Victoriei, pe care o consideră inutilă.

"Este bine știut că poluarea de pe arterele principale bucureștene, mai ales în orele cu trafic de vârf, este imensă. Iar bicicliștii, motocicliștii, trotinetiștii și pietonii iau direct în piept cantități enorme de noxe. Există studii care atestă că pe o stradă paralelă celei cu trafic de vârf, în același moment al zilei, poluarea este de 3 ori mai mică. Știind aceste lucruri, de ce să nu amenajăm piste de biciclete și de trotinete pe arterele neprincipale?!

Să ne referim puțin la Calea Victoriei din București! Dvs vă place cum arată?! Traficul pietonal e inexistent, motiv pentru care magazinele stau închise de zeci de ani. Cel de biciclete e slab reprezentat pentru că acele piste vin și duc de/către nicăieri! Iar traficul rutier, cândva lin și lesne, este acum împiedicat de mii de borduri și bordurele enervante! Locuri de parcare, ioc! Nici cal nici măgar cum zice o vorbă din popor! Am dreptate?!", scrie Adrina Alberts pe Facebook.

Football news:

Conte about Inter before the 1/4 Europa League: we Continue to progress, we become stronger
Piontek is Interesting to Fiorentina. Herta wants just over 20 million euros
Barzagli or Grosso will replace Pirlo in Juventus U23
Daudov about Akhmat: I am Sure that the team will Interact better with each new game
Balotelli is Interesting to Besiktas. He is offered 2.5 million euros a year
Matuidi will leave Juventus. He has offers from Ligue 1 and MLS
Spartak is going to withdraw from the RPL because of the refereeing – your reaction?