Romania
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

După un scandal sexual, femeile israeliene nu mai au voie să păzească închisorile de înaltă securitate/ O treime din femeile armatei israeliene au fost hărţuite sau violate, iar majoritatea nu se pot integra

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

În Israel, şi femeile sunt obligate să facă armata 

Pentru mulţi utilizatori de social media sunt cunoscute derapajele şi fotografiile în ipostaze lascive ale femeilor din IDF (Forţele Israeliene de Apărare), care nu sunt însă reprezentative pentru armata israeliană. 

Desigur că actele de indisciplină şi insubordonare sunt sancţionate în rândul armatei israeliene.   

Imaginea armatei poate fi grav afectată, iar propagandiştii din statele inamice ca Iranul pot folosi derapajele în scopul de a denigra şi de a ataca punctele vulnerabile ale armatei israeliene. Cu toate că majoritatea soldaţilor din armata iraniană (în număr de 400,000 de soldaţi activi) sunt de sex masculin, sunt şi femei care îndeplinesc rolul de ofiţeri.  

În Israel, numai în anul 2018, 10,000 de femei au efectuat stagiul militar obligatoriu. În februarie 2022, se raportează că 18% din forţele de luptă ale Israelului sunt femei. 

Femeile trebuie să servească în armată cel puţin 24 luni, iar bărbaţii 32 de luni. Actriţa faimoasă Gal Gadot a făcut armata în IDF. 

Potrivit următorului reportaj video, sunt foarte multe femei abile în armata israeliană. 

 

Un scandal sexual le exclude pe femei în a mai lucra ca gardieni în închisorile de înaltă securitate 

Potrivit presei israeliene, o femeie soldat a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu un deţinut palestinian de sex masculin, condamnat pe viaţă pentru că a efectuat o crimă împotriva unor civili israelieni. 

Femeia a fost arestată. Ulterior, s-a aflat că alte patru femei care îndeplineau atunci serviciul militar obligatoriu şi îndatoririle de gardieni, au întreţinut relaţii sexuale cu acelaşi bărbat. 

Deţinutul palestinian a fost transferat din celula sa într-o aripă segregată înainte de interogare, a declarat Serviciul Israelian al Închisorilor (IPS).

Vineri, şeful IPS Katy Perry şi ministrul securităţii naţionale Itamar Ben-Gvir au anunţat că femeile soldate nu vor mai servi în închisorile de înaltă securitate în care se află „terorişti” palestinieni.

Mass-media israeliană l-au citat p Ben-Gvir spunând că până la mijlocul anului 2025 „nu va mai rămâne nicio femeie soldat în închisorile de înaltă securitate”.

Au existat apeluri repetate ca femeile soldat să nu mai lucreze în închisorile israeliene de înaltă securitate să fie oprit. Cu toate acestea,  procesul a stagnat anterior din cauza lipsei de personal pentru a le înlocui.

Anul trecut, miniştrii israelieni au dispus o anchetă după un scandal la o închisoare în care s-a susţinut că deţinuţi palestinieni au agresat şi violat femei soldate care serveau ca gardieni de închisoare şi că unii ofiţeri superiori ai închisorii le-au obligat să se prostitueze.