Romania

Economia Germaniei a crescut cu 8,2% în trimestrul trei, dar există riscul înrăutăţirii situaţiei

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Economia Germaniei a avut o creştere de 8,2% în trimestrul al treilea din 2020, a anunţat vineri Oficiul german pentru Statistică, dar, în contextul noilor restricţii antiepidemice, există riscul revenirii la scădere în trimestrul al patrulea, conform ediţiei în limba germană a agenţiei Reuters.

Valoarea PIB-ului Germaniei a crescut cu 8,2% în perioada iulie-septembrie, faţă de trimestrul anterior. Analiştii economici estimau o creştere de 7,3%.

În trimestrul al doilea, economia Germaniei scăzuse cu 9,8%, în contextul reducerii activităţilor economice din cauza restricţiilor antiepidemice.

Experţii se tem că Germania va reveni la scădere economică în ultimul trimestru din 2020, în contextul în care Guvernul Angela Merkel a reimpus restricţii antiepidemice cu impact semnificativ.

Pentru anul acesta, Guvernul Germaniei estimează o scădere economică cuprinsă între 5,5% şi 5,8%, una dintre cele mai grave din perioada postbelică, dar nu atât de puternică precum cea din timpul crizei economice din 2009.

Pentru anul 2021, Ministerul Economiei de la Berlin estimează o creştere a economiei Germaniei cu 4,4%.

Football news:

Barcelona have 14 points after 10 rounds - the worst start in La Liga in 33 years
The same goal Monday in the Euro 1960 final: did not see the ball fly into the net, and says that he had no right not to score
Monday's last name appeared by accident - because of a drunk person. He entered the day of the week in the documents
Messi is the only one in the top 5 European leagues not to score after 10 + shots in a championship game this season
Lampard on 3-1 with Leeds: I'm absolutely thrilled. On another day we could have scored 5-6
Koeman on 1:2 with Cadiz: the Mood was not too good. Lost because of an error
Mbappe scored his 100th goal for PSG and shares 4th place in the club's goalscoring list