Romania

Efectele pandemiei: 50.000 de operatii de cancer au fost amanate in Germania

In jur de 50.000 de operatii pentru tratarea cancerului nu au putut fi efectuate in Germania in timpul pandemiei de coronavirus pana la jumatatea lui iunie, a declarat luni seful Organizatiei germane de ajutorare pentru bolnavii de cancer, relateaza DPA.

Numarul reprezinta in jur de un sfert din operatiile care ar fi fost in mod normal in aceasta perioada, a declarat Gerd Nettekoven pentru editia de luni a ziarului Augsburger Allgemeine.

"Masurile de sprijin pentru pacientii cu cancer, de la ingrijirea psihosociala pana la cea paliativa au fost reduse in spitale, uneori radical", a spus Nettekoven. In plus, spitalele si cabinetele medicale au amanat masurile terapeutice si de diagnostic.

"Asta ar putea duce intr-un anumit punct la o situatie care sa le ameninte viata pacientilor de cancer", a adaugat Nettekoven. El a respins sugestiile ca acest declin se explica prin faptul ca pacientii ar fi stat acasa de teama ca s-ar putea infecta cu noul coronavirus.

"Daca 50.000 de operatii au fost anulate, asta nu are nimic de a face cu pacientii care nu merg la spital", a spus el.

Desi situatia s-a ameliorat intr-o oarecare masura, conditiile sunt inca la limita. "Asta afecteaza si diagnosticarea timpurie a cancerului. Ne temem ca in perioada urmatoare vom fi confruntati cu pacienti care au fost diagnosticati foarte tarziu", a mai spus Nettekoven.


Football news:

A video of homophobic slurs against Chelsea fans was removed by a bookmaker after criticism from the club's LGBT fans
Lazio will play in the 2020/21 Champions League thanks to Roma's relegation from the Europa League
Zidane about the game with Manchester City: real are at a disadvantage, this match is like a final
Maurizio Sarri: My future at Juve does not depend on the match against Lyon. Otherwise, the management will present themselves as Amateurs
Norwich refused to sell defender Lewis to Liverpool for 10 million pounds
Maurizio Sarri: Lyon has improved. Juve will have a difficult match
Zinedine Zidane: bale chose not to play, the rest is between us