Romania

Elevii stau acasa, dar profesorii nu: FSLI cere ca scolile sa fie complet inchise pentru dezinfectie

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) solicita Guvernului ca, in perioada suspendarii cursurilor scolare "sa ramana acasa, pe langa elevi, si cadrele didactice, personalul didactic auxiliar si nedidactic", iar spatiile de invatamant sa fie dezinfectate de catre echipele specializate ale Directiilor de Sanatate Publica.

Solicitarea vine prin intermediul unui comunicat de presa remis Ziare.com, FSLI reamintind ca autoritatile au decis "suspendarea cursurilor in invatamantul preuniversitar de stat si privat in perioada 11-22 martie 2020, ca masura de preventie privind raspandirea COVID-19".

"FSLI solicita Ministerului Educatiei si Cercetarii ca in aceasta perioada toti angajatii din educatie sa ramana acasa - personal didactic, didactic auxiliar si nedidactic - asa cum se intampla si cu elevii. Nu credem ca este benefica prezenta cadrelor didactice, dar nici a personalului didactic auxiliar si a celui nedidactic in unitatile scolare, in conditiile in care si aceste persoane pot transmite virusul.

Pe perioada suspendarii cursurilor scolare, trebuie facuta dezinfectia spatiilor de invatamant de catre cei care au aceasta atributie. In caz contrar, nu facem decat sa umblam cu jumatati de masura, ceea ce se va dovedi ineficient cu totul in aceasta situatie speciala", se mai arata in comunicatul citat.

Totodata, FSLI considera ca este oportun si "sa fie suspendata orice activitate scolara sau extrascolara, prin care parintii sau copiii sunt expusi spatiilor aglomerate".

"In acest sens, consideram ca ar trebui amanata evaluarea psihosomatica pentru copiii ai caror parinti solicita inscrierea la clasa pregatitoare, inainte de implinirea varstei de sase ani", precizeaza sursa citata.De asemenea, sindicatele cer Ministerului Educatiei "sa identifice cele mai bune solutii pentru recuperarea materiei corespunzatoare perioadei in care cursurile scolare sunt suspendate", propunand ca acest lucru sa se faca in cadrul programului "Scoala altfel".

Citeste mai multe despre:


C.B.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.


Football news:

Khramtsov's gold is heroism: he fought at the Games with a broken arm. Victory of Maxim-in memory of mom
Kepa on the conflict with Sarri in the League Cup final: This is a huge misunderstanding. I didn't have an injury, I just wanted to buy time and help the team
Manchester United has agreed the transfer of Varane with Real Madrid for 41 million pounds, including bonuses
Newcastle want to sign Tuanzebe. Defender will leave Manchester United due to Varane's transfer
Former Juventus player Giovinco is close to moving to PAOK
Kepa pro Premier League: The hardest league for goalkeepers. But I quickly adapted
Manchester United buy Varan from Real Madrid for 50 million euros and bonuses. Medical examination - on Wednesday, Manchester United and Real Madrid agreed on the transfer of defender Raphael Varane, the journalist Gianluca Di Marzio informs. The deal is estimated at 50 million euros, and Real Madrid can also receive various bonuses. The Frenchman will undergo a medical examination in Manchester in two days