Romania

Etnicii români din Sudul Basarabiei pot scăpa de certificatele de competență de limbă

Ministrul Educației, Monica Cristina Anisie, va face o recomandare către Universități pentru a nu le cere etnicilor români din Sudul Basarabiei care au absolvit școli în limba română certificate de competență de limbă, scrie liberalul Matei Dobrovie pe pagina sa de Facebook.

”Se rezolvă astfel o situație absurdă, dat fiind că limba moldovenească nu există, ci este tot limba română, așa cum a confirmat și Curtea Constituțională din Republica Moldova, dar și Comisia de la Veneția. Programa de învățământ pentru românii din Cernăuți, Transcarpatia și Sudul Basarabiei trebuie unificată, iar această divizare artificială trebuie eliminată. Trebuie să facem toate eforturile pentru ca articolul 7 din legea educației să nu se aplice școlilor din Sudul Basarabiei începând din septembrie, pentru că e vorba despre o evidență: sunt școli cu predare în limba română, limbă UE!”, scrie deputatul liberal.

Football news:

Godin will terminate his contract with Inter and move to Cagliari (Fabrizio Romano)
Wolverhampton made red and green uniforms to make the 12 Portuguese players at the club feel good. New level of care 🔴 🟢
Jose Mourinho: I have too many players at Tottenham. I don't like it
FIFA allowed players to change the national team if they played one official match other than the world Cup
Tiago is still in Liverpool: he came for a new challenge, and Klopp won't even have to sell anyone
Tiago on moving to Liverpool: I Want to win as many trophies as possible. I will give my heart to the field
Ex-agent of Levandovsky sued the player's company and demands about 9 million euros