Romania

Europarlamentarul Eugen Tomac, după atacul de la Nisa: 'S-a atins o limită care impune măsuri ferme împotriva celor care devin, din nefericire, o amenințare'

Eugen Tomac

Europarlamentarul român Eugen Tomac condamnă atacul terorist de la Nisa și spune că orice suspect cu simpatii fundamentaliste trebuie îndepărtat de pe teritoriul UE.

„Atacul terorist de la Nisa obligă Uniunea Europeană să-și revizuiască urgent abordarea în ceea ce privește acest nou tip diabolic de amenințare la adresa cetățenilor.

Condamn cu toată forța acest atac barbar împotriva unor oameni nevinovați ce se aflau în Catedrala Notre Dame din Nisa.

Orice suspect cu simpatii fandamentaliste trebuie îndepărtat de pe teritoriul UE. S-a atins o limită care impune măsuri ferme împotriva celor care devin, din nefericire, o amenințare pentru cetățenii europeni”, a precizat Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

Autorul atacului cuţitul care a ucis trei persoane - dintre care pe cel puţin una a tăiat-o la gât - şi care a rănit mai multe alte persoane într-o biserică din centrul oraşului Nisa a strigat ”Allah akbar” (”Allah este mare”) în timpul faptelor, declară surse apropiate anchetei pentru AFP, informează News.ro.

Agresorul - care a fostrănit prin împuşcare în timpul reţinerii - a declarat că se numeşte ”Brahim” şi că are ”25 de ani”, potrivit sursei citate.

Football news:

Real started with Alaves: stupid hand Nacho and wild pass Courtois-again defeat
20 shells of times of the Second world war found on the basis of the Roma
Zidane Ob 1:2 with Alaves: the Start of the match is the worst for Real Madrid in the season. We lack stability
A clear penalty! Oh, my God. Ramos and Carvajal on the fall of Hazard in the match with Alaves
Ex-referee Andujar Oliver: Marcelo was pulled by the hair, it was necessary to put an 11-meter shot. There was no penalty on Hazard
Favre Pro 1:2 with Cologne: They were sitting in defence and Borussia were in too much of a hurry. There were few chances
Real Madrid conceded after a mistake by Courtois on a pass. Forward Alaves scored in an empty net