EMSC a transmis pe Twitter că au fost înregistrate mai multe apeluri în Cipru, în urma exploziilor din Beirut, oamenii crezând că a fost vorba despre un cutremur.

Exploziile din Beirut s-au resimțit în Cipru. Oamenii au crezut că e cutremur
Explozia din Beirut a fost resimțită în Cipru

„Explozia a fost resimțită în Limassol, Cipru, ferestrele noastre au tremurat”, a scris Elias Mavrokefalos, cel de-al doilea consul general al Ciprului la Krasnodar, pe Twitter.

Un alt rezident din Limassol, al doilea oraș ca mărime din Cipru, a scris pe rețeaua de socializare că a verificat să vadă dacă sunt bombardați.

De asemenea, și locuitorii din Nicosia, capitala Ciprului, au scris pe rețelele de socializare că au simțit un seism ușor în urma exploziilor din Liban.

Ministrul de externe al Ciprului, Nikos Christodoulides, a transmis, miercuri seară, pe Twitter, că se află în legătură cu guvernul libanez pe care l-a informat cu privite la disponibilitatea imediată a Ciprului de a ajuta Libanul.

Două explozii puternice au zguduit, miercuri, capitala libaneză Beirut. În urma deflagrației, sute de oameni au fost răniți. Autoritățile libaneze au anunțat că exploziile au fost provocate de un incendiu izbucnit la un depozit unde erau materiale explozive.